ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ και οργή για τη δολοφονία του τουρίστα στην Ζάκυνθο - Στον ανακριτή οι 8 συλληφθέντες

Σοκ και οργή για τη δολοφονία του τουρίστα στην Ζάκυνθο - Στον ανακριτή οι 8 συλληφθέντες

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα, Τρίτη (11/07) οι δράστες του άγριου εγκλήματος στο Λαγανά Ζακύνθου, με θύμα τον 22χρονο Αμερικανό τουρίστα Bakari Henderson.

ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Bakari Henderson

Στους οκτώ συλληφθέντες - ένας Έλληνας και επτά Σέρβοι - η Εισαγγελέας απήγγειλε την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ αμέσως μετά την διαδικασία επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου όπου και θα παραμείνουν μέχρι την ώρα που θα μεταφερθούν στον Ανακριτή.

laganas fonos sylifthentes 5

Και οι οκτώ κατηγορούμενοι αρνούνται ότι προκάλεσαν τον θάνατο του 22χρονου.

Ο Έλληνας μπάρμαν που συνελήφθη υποστήριξε ότι πήρε μέρος στον καυγά που ξέσπασε έξω από το μπαρ, αλλά όπως είπε δεν σκότωσε εκείνος τον Bakari Jaward Henderson. «Ναι τον χτύπησα αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω. Είδα το περιστατικό της συμπλοκής με τον συνάδελφό μου και έτρεξα να βοηθήσω».

Ο πορτιέρης που επίσης κατηγορείται για το στυγερό έγκλημα υποστηρίζει πως δεν χτύπησε καμία φορά το θύμα. «Εγώ δεν τον χτύπησα ή τουλάχιστον δεν του προκάλεσα θανατηφόρα χτυπήματα αφού το χέρι μου είναι σπασμένο», είπε στους αστυνομικούς.

Οι υπόλοιποι 6 Σέρβοι αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της ντοκουμέντα που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς τους.

laganas bakari 1

Σοκ και οργή στην Ζάκυνθο

Η δολοφονία του νεαρού Αμερικανού με καταγωγή από το Τέξας που απολάμβανε τις διακοπές του στο όμορφο νησί του Ιονίου, έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, καθώς το έγκλημα έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα τραγικά περιστατικά που έχουν καταγραφεί στο νησί.

Τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός, εκφράζουν όχι μόνον οι πολίτες αλλά και οι αρχές του νησιού επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί.

Ο θάνατος του Bakari Henderson ήρθε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, κάποια εκ των οποίων του προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει ως τώρα το «φως» της δημοσιότητας, αφορμή για τη φρικτή δολοφονία του άτυχου Τεξανού ήταν μία... σέλφι.

10336773 10204055914221865 6066351809913116842 n e1499457485691

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τη φρικτή δολοφονία στη Ζάκυνθο

Το άγνωστο παιχνίδι της μοίρας

Λεπτομέρειες της ζωής του άτυχου Αμερικανού αποκαλύπτουν οι φίλοι του που δηλώνουν συγκλονισμένοι από τη στυγερή δολοφονία του Bakari στο όμορφο νησί του Ιονίου. Η μοίρα όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που «χτυπά» την οικογένεια του Τεξανού. Όπως αποκάλυψε φίλος του 22χρονου και ο αδερφός του θύματος είχε δολοφονηθεί με πολλαπλές μαχαιριές έξω από μπαρ στο Τέξας σε άγρια συμπλοκή.

Τα βίντεο που θα ρίξουν «φως» στο έγκλημα

Το παζλ της δολοφονίας του άτυχου τουρίστα, που είχε έρθει για διακοπές στη Ζάκυνθο, προσπαθεί να συνθέσει η ΕΛ.ΑΣ μελετώντας καρέ – καρέ τα βίντεο που έχουν καταγράψει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο 22χρονος.

Βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ δείχνει τον 22χρονο με την παρέα του να διασκεδάζει με δύο φίλους του στο μπαρ, όπου γινόταν σερβικό πάρτι. Οι Αμερικανοί φαίνονται να βγάζουν σέλφι με τη σερβιτόρα του καταστήματος και αμέσως μετά ένας από τους μπράβους, πλησιάζει απειλητικά προς την παρέα τους και τους ζητά το λόγο.

Στο βίντεο φαίνεται να κουβεντιάζουν σε υψηλούς τόνους και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, πέφτουν τα πρώτα χτυπήματα. Αμέσως ο 22χρονος φεύγει και τρέχει έξω από το μπαρ. Ο μπράβος, όμως μαζί με άλλους τους μαγαζιού, τον κυνηγούν και τον χτυπούν χωρίς έλεος.

319836 3806351881035 341473557 n

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα τοπικά Μέσα, περισσότερα από 30 άτομα έπεσαν πάνω στον Αμερικανό, που σωριάστηκε αμέσως στο έδαφος, ενώ οι δολοφόνοι του συνέχισαν να τον χτυπούν, ακόμα και όταν αυτός ήταν πια νεκρός. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», τα χτυπήματα ήταν σφοδρά που ο Αμερικανός πέθανε μέσα σε 30 δεύτερα.

Η ιατροδικαστής δεν μπορεί να πει ακριβώς ποιο ήταν το θανατηφόρο χτύπημα που προκάλεσε την μοιραία εγκεφαλική αιμορραγία, παρά μόνο πως προήλθε από κλωτσιά ή γροθιά.

Σχετικές ειδήσεις