Χάος στη Θεσσαλονίκη: Επεισόδια πριν από τη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ

Χάος στη Θεσσαλονίκη: Επεισόδια πριν από τη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ

Τον φραγμό των ΜΑΤ συνάντησαν οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης (13/07) από τον Λευκό Πύργο, με στόχο να καταλήξουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου θα γινόταν η αναγόρευση του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκέντρωση και πορεία με ένταση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

entash3

Μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς, των ΛΑΕ, ΟΚΔΕ και άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καθώς και μέλη φοιτητικών παρατάξεων, ξεκίνησαν πορεία επί της Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, με στόχο να φτάσουν στο Μέγαρο Μουσικής, ωστόσο, οι κλούβες της αστυνομίας τους σταμάτησαν στο σημείο όπου βρίσκονται οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου.

Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με το thestival.gr προσπάθησαν να περάσουν και προς στιγμήν επικράτησε ένταση, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει τους συγκεντρωθέντες από τον φραγμό.