ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο με Αφρικανή που κατέστρεψε αρχαία αντικείμενα στο Μουσείο της Βεργίνας

Μυστήριο με Αφρικανή που κατέστρεψε αρχαία αντικείμενα στο Μουσείο της Βεργίνας

Μια περίεργη υπόθεση με καταστροφές αρχαίων αντικειμένων, τις οποίες προκάλεσε στο Μουσείο των Βασιλικών Tάφων της Βεργίνας μία γυναίκα αφρικανικής καταγωγής, ερευνούν οι Aρχές.

Την υπόθεση φέρνει στη δημοσιότητα η σελίδα tovima και σύμφωνα με ρεπορτάζ εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της 10ης Μαΐου, όταν μία γυναίκα που φορούσε αφροαμερικανικά ή κρεολικά έθνικ ρούχα, τουρμπάνι και κελεμπία, εισήλθε στο χώρο του μουσείου κρατώντας έναν ψεκαστήρα τον οποίο δεν αντιλήφθηκαν οι υπάλληλοι.

gydikd

Σύμφωνα με αναφορές η επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο κι ελαιώδες υλικό τις πώρινες βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών, δημιουργώντας μεγάλους «λεκέδες» στα αρχαία αντικείμενα. Ακόμη ψέκασε με το ίδιο ελαιώδες υγρό μεγάλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών του χώρου.

Όταν οι υπεύθυνοι του μουσείου στην Βεργίνα κι η ΕΛΑΣ εντόπισαν τις αλλοιώσεις από τις ψεκασμένες επιτύμβιες στήλες αναζήτησαν το υλικό από τις κάμερες. Κι έτσι οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας ανακάλυψαν ποια προξένησε τις φθορές στα αρχαία αντικείμενα.

Οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να την εντοπίσουν σε όλη την επικράτεια και να ανακαλύψουν τα κίνητρα της.

Σχετικές ειδήσεις