ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - H ΕΜΥ προειδοποιεί: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Καιρός - H ΕΜΥ προειδοποιεί: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Καιρός να κρατήσουμε (ξανά) ομπρέλες – Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, σύμφωνα με την ΕΜΥ - Για την αλλαγή του καιρού έχει προειδοποιήσει και ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Παιχνίδια μέσα στον Αύγουστο κάνει ο καιρός. Από τη μία ισχυρά μελτέμια και υψηλές θερμοκρασίες και από την άλλη βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός την Κυριακή (20/08/2017) θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο, από τη Δευτέρα έρχονται βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά την Κυριακή

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 το πρωί στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα (21/08/2017) αναμένονται στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά και τα βόρεια 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.

Την Τρίτη (22/08) στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Έρχεται μία βροχερή Δευτέρα

«Έρχεται μία βροχερή Δευτέρα». Με αυτή τη φράση που ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για την αλλαγή που θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα (21/08/2017).

«Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχει υποχωρήσει ο υδράργυρος και επομένως η ζέστη να είναι ανεκτή από όλους μας, όμως τη Δευτέρα θα αλλάξουν περαιτέρω τα δεδομένα αφού διαφαίνεται μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα δώσει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας» αναφέρει συγκεκριμένα ο γνωστός μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνθήκες αστάθειας θα είναι ευνοϊκές για εκδήλωση ακόμη και ισχυρών κατά τόπους καταιγίδων. Μάλιστα, ο άστατος καιρός θα επηρεάσει και την Αττική, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές τοπικές καταιγίδες.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Σχετικές ειδήσεις