ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Εμπλέκουν στέλεχος του ΣΔΟΕ σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Αγρίνιο: Εμπλέκουν στέλεχος του ΣΔΟΕ σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Στέλεχος του ΣΔΟΕ είναι ένας εκ των δύο εμπλεκομένων σε σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, στο Αγρίνιο, που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του patrastimes.gr, με το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, να επισημαίνει ότι ο εμπλεκόμενος δεν υπηρετεί στην Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 47χρονος και ένας 49χρονος κατείχαν μία εντυπωσιακή μαρμάρινη πλάκα με ανάγλυφη παράσταση, που σύμφωνα με αρμόδιο αρχαιολόγο χρονολογείται πιθανώς στον 4ο αιώνα πΧ. Στα χέρια τους βρέθηκε επίσης τμήμα κυλινδρικής λαβής αμφορέα, που χρονολογείται μεταξύ 4ου αιώνα πΧ έως 5ου αιώνα μΧ.

Οι δύο συλληφθέντες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, στην περιοχή του Αγρινίου, όταν έγινε έλεγχος του οχήματός τους και διαπιστώθηκε ότι στον χώρο των αποσκευών μετέφεραν μία μαρμάρινη ανάγλυφη πλάκα.

Πρόκειται για παράσταση γυναικείας μορφής, τριγωνικού σχήματος, διαστάσεων 37 εκατοστά ύψος, 39 εκατοστά πλάτος και 9 εκατοστά πάχος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα παραπεμφθούν στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αναφέρει πως τα δημοσιεύματα «είναι αναληθή, καθώς ο εν λόγω υπάλληλος, που φέρεται να έχει διαπράξει το αδίκημα της αρχαιοκαπηλίας, δεν υπηρετεί στην ΕΓ ΣΔΟΕ».

Σχετικές ειδήσεις