ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Η είδηση αφορά ΟΛΟΥΣ τους οδηγούς – Δείτε τι αλλάζει

Κρήτη: Η είδηση αφορά ΟΛΟΥΣ τους οδηγούς – Δείτε τι αλλάζει

Προσοχή στους οδηγούς στο Ηράκλειο Κρήτης.

Απαγορεύεται πλέον και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η στάθμευση στα ήδη κλειστά πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ που βρίσκονται στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου.

Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου έλαβε απόφαση για την έγκριση μέτρων απαγόρευσης στάθμευσης στην τάφρο και περιμετρικά των ενετικών τειχών και φυσικά στην τοποθέτηση πινακίδων ΚΟΚ που θα ενημερώνουν τους οδηγούς!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν κάποιος παρανομήσει… θα τιμωρείται!

Με ποιο τρόπο δεν είναι ακόμη γνωστό αν και πλέον υπάρχει η υποψία για πρόστιμα και κλήσεις είτε από την Τροχαία είτε από τη Δημοτική Αστυνομία! Βεβαίως μέχρι σήμερα αρκετοί οδηγοί στο Ηράκλειο στάθμευαν ανενόχλητοι στα πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ τα οποία είχαν κλείσει με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που απαγόρευε τη χρήση των τειχών.

Σύμφωνα με το Νeakriti.gr, η απόφαση της απαγόρευσης στάθμευσης στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου ελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες, την αρνητική ψήφο της παράταξης Άμεση Δημοκρατία και την παρατήρηση των Ενεργών Πολιτών ότι το θέμα θα έρθει να συζητηθεί συνολικά.

Ωστόσο στην απάντησή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστσάκης ανέφερε ότι δε γίνεται τώρα πλέον να μην εκπληρωθεί η υποχρέωση να προχωρήσει στην απαγόρευση της στάθμευσης στα ενετικά τείχη, ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό περιθώριο να μην το κάνει αυτό ο δήμος Ηρακλείου και πολύ σύντομα θα έρθει το θέμα τόσο για τα μίνι μπας όσο και για τους εναλλακτικούς χώρους στάθμευσης ενώ διευκρίνισε ότι η εκτός ημερησίας εισήγηση βάσει της οποίας ελήφθη απόφαση προβλέπει τοποθέτηση πινακίδων ΚΟΚ απαγόρευσης εισόδου στο μνημείο.