ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Λεμπιδάκης - Εξέλιξη σοκ: Ανήλικη εμπλέκεται στην απαγωγή – Ποιος ο ρόλος της

Μιχάλης Λεμπιδάκης - Εξέλιξη σοκ: Ανήλικη εμπλέκεται στην απαγωγή – Ποιος ο ρόλος της

Απελευθερώθηκε το πρωί της Δευτέρας (02/10/2017) ο επιχειρηματίας,Μιχάλης Λεμπιδάκης- Ποιατα νέα στοιχεία – Εξέλιξη σοκ – Συνελήφθη ανήλικη η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής.

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έπειτα από την απελευθέρωσή του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση απελευθέρωσής του στην μάντρα αυτοκινήτων, αντίκρισαν τον 54χρονο άνδρα κυριολεκτικά αλυσοδεμένο, «σκιά» του εαυτού του. Τα κρητικά ΜΜΕ αναφέρουν οτι ο επιχειρηματίας είχε φτάσει να ζυγίζει 45 κιλά!

Γυναίκες - μυστήριο εμπλέκονται στην υπόθεση – Ποιος ο ρόλος ανήλικης

Η επιχείρηση έγινε στις 07:30 το πρωί σε μάντρα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων στο 5ο χιλιόμετρο Ρεθύμνου-Χανίων. Σύμφωνα με το Cretalive.gr μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 7 άτομα, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος βρισκόταν στο ισόγειο και ένα ακόμη άτομο που εντοπίστηκε στον πρώτο όροφο και είχε αναλάβει τη φύλαξη του Λεμπιδάκη. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και γυναίκες, εκ των οποίων η μια ανήλικη, αναφέρει το Cretalive.gr

Παράλληλα οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Όλοι οι απαγωγείς -σύμφωνα με πληροφορίες- φέρονται να είναι κρητικής καταγωγής.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επιχειρηματίας κρατείτο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον πάνω όροφο της μάντρας αυτοκινήτων όπου και εντοπίστηκε δεμένος, σε ένα κρεβάτι.

Επικεφαλής της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν και επίλεκτοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής στην Κρήτη υποστράτηγος Μιχάλης Λαγουδάκης.

Ο χώρος που οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία βρίσκεται σε κομβικό σημείο, στον παράλληλο της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου και σε κοντινό σημείο με κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων. Κάτω από τον όροφο που κρατείτο λειτουργούσε μάντρα αυτοκινήτων, ενώ όλος ο χώρος σφραγίστηκε από την αστυνομία.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εξετάστηκε από γιατρό, ενώ φως στις λεπτομέρειες της κράτησής του αναμένεται να δώσει ο ίδιος με την κατάθεσή του στις Αρχές.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια της απαγωγής Λεμπιδάκη οι δράστες χρησιμοποίησαν διάφορα κρησφύγετα ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντόπισμο και τη σύλληψη και άλλων ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Αυτή είναι η μάντρα, όπου κρατούνταν ο Λεμπιδάκης

(Πίσω από αυτή τη μάντρα αυτοκινήτων, σε ένα σκραπ οχημάτων κρατούσαν οι απαγωγείς τον Λεμπιδάκη)

lempidakis krisfigeto2

Τα πρώτα λόγια του Λεμπιδάκη στους αστυνομικούς

Εμφανώς συγκλονισμένος, που η απαγωγή του έφτασε στο τέλος της, ήταν ο επιχειρηματίας την ώρα που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με το neakriti, τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία ήταν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη δύσκολη αυτή επιχείρηση. «Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα», είπε συγκεκριμένα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Πληροφορίες του Cretalive.gr αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας είχε μεταφερθεί στο συγκεκριμένο κρησφύγετο το τελευταίο διάστημα. Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε αρκετό καιρό πού κρατούνταν ο επιχειρηματίας, ωστόσο κατέστρωνε πολύ προσεκτικά το σχέδιο της απελευθέρωσης του. Μάλιστα χρησιμοποιούσε θερμική κάμερα και μικροκάμερες στην περιοχή προκειμένου να ελέγχονται οι κινήσεις των δραστών.

Το χρονικό της απαγωγής

Ήταν 30 Μαρτίου όταν οι δράστες απήγαγαν τον επιχειρηματία την ώρα που κινούνταν με το αυτοκίνητό του.

Οι απαγωγείς αρχικά είχαν ζητήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για την απελευθέρωσή του. Από τότε οι απαγωγείς «έριξαν» πολλές φορές τα λύτρα, καθώς η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό.

Στην τελευταία τους επικοινωνία οι δράστες είχαν ζητήσει 18 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για την υπόθεση