ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Εδώ κρατούσαν όμηρο τον επιχειρηματία (pics)

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Εδώ κρατούσαν όμηρο τον επιχειρηματία (pics)

Φωτογραφίες από το τελευταίο κρησφύγετο όπου οι απαγωγείς κρατούσαν όμηρο τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Πρόκειται για τον χώρο όπου οι δράστες κρατούσαν αλυσοδεμένο τον Λεμπιδάκη και όπου έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας τη Δευτέρα (2/10) για την απελευθέρωσή του.

Στις εικόνες φαίνεται το στρώμα όπου κοιμόταν ο επιχειρηματίας, ενώ ακριβώς δίπλα διακρίνεται ένας αργαλειός. Όπως επιβεβαίωσε σήμερα η ΕΛΑΣ, σε συνέντευξη Τύπου, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν δεμένος με αλυσίδα που κατέληγε είτε στο πόδι ή στο χέρι, ενώ οι απαγωγείς φρόντιζαν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τον ίδιο, φορούσαν τα ίδια ρούχα και μιλούσαν ψιθυριστά, ώστε να μην έχει καμία δυνατότητα αναγνώρισής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΕΔΩ

Ο χώρος αυτός είναι ένας από τους πέντε συνολικά όπου κρατήθηκε όμηρος ο επιχειρηματίας, κατά τη διάρκεια των έξι αυτών μηνών, από την ημέρα της απαγωγής του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν συνολικά 31 επικοινωνίες των δραστών, κυρίως με γραπτά μηνύματα, εστάλησαν πέντε επιστολές από τον απαχθέντα και δακτυλογραφημένες επιστολές από τους δράστες, όπως επίσης και τρία βιντεοσκοπημένα μηνύματα από τον επιχειρηματία.

krysfigeto lebidakis3

Οι δράστες υπαγόρευαν στον Μιχάλη Λεμπιδάκη τη σύνταξη των χειρόγραφων, τον υποχρέωναν να «υπογράφει» με το αίμα του τα έγγραφα, ώστε να αποδεικνύεται ότι είναι ζωντανός, και στη συνέχεια τα έστελναν στην οικογένεια του επιχειρηματία.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στην κατάθεσή του στην αστυνομία, οι δράστες του έδιναν καθημερινά ηρεμιστικό Χanax για να μην έχει κρίσεις πανικού και άγχους και του αποκάλυψαν πως είχαν προσπαθήσει και στο παρελθόν να τον απαγάγουν, αλλά δεν το είχαν καταφέρει.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις