ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της Αστυνομίας η σύζυγος του καρδιολόγου - Ερωτικό το κίνητρο της δολοφονίας;

Στα χέρια της Αστυνομίας η σύζυγος του καρδιολόγου - Ερωτικό το κίνητρο της δολοφονίας;

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης του καρδιολόγου στη Σητεία - Δύο προσαγωγές και μια σύλληψη - Η μαρτυρία ενός κυνηγού αυτόπτη μάρτυρα

Το ένα μετά το άλλο έρχονται στο φως στοιχεία από την άγρια δολοφονία του γνωστού στην Κρήτη καρδιολόγου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου (07/10), μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας.

Το αμάξι του γιατρού «γαζώθηκε» από σφαίρες κυνηγετικού όπλου ενώ ο ίδιος φέρεται να έχει δεχθεί μια σφαίρα κεφάλι και τρεις στην πλάτη.

Ο άτυχος άνδρας ήταν παντρεμένος (με αλλοδαπή βουλγαρικής καταγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες) και ήταν πατέρας ενός ανήλικου αγοριού ενώ διατηρούσε ιατρείο στο κέντρο της Σητείας αλλά και στο Μακρύ Γιαλό όπου κατευθυνόταν σήμερα το πρωί.

siteia ektelesi2

Μετά την προσαγωγή, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη, ενός Βούλγαρου, η Αστυνομία προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου στην προσαγωγή και της νεαρής συζύγου του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας Βούλγαρος προσήχθη το μεσημέρι από την Αστυνομία, ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη. Κρίσιμη σημασία είχε η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είδε τον Βούλγαρο με την καραμπίνα και μία σακούλα να προσποιείται τον κυνηγό. Ο αυτόπτης μάρτυρας είδε τον Βούλγαρο να τρέχει και να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο, χωρίς το όπλο, γεγονός που κίνησε υποψίες. Πράγματι, το όπλο εντοπίστηκε πεταμένο κοντά στο σημείο της δολοφονίας ενώ δίπλα του βρέθηκε και ένας κάλυκας.

Τελικά, η αστυνομία εντόπισε τον Βούλγαρο στην περιοχή του Περιστερά της Ιεράπετρας και τον προσήγαγε ενώ αργότερα προσήχθη και η νεαρή σύζυγος του 62χρονου γιατρού.

Η αστυνομία προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο το κίνητρο της δολοφονίας να είναι ερωτικό, εξετάζονται όμως με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα σενάρια.

siteia ektelesi5

Η μαρτυρία που σοκάρει

Ένας ηλικιωμένος άνδρας υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης. Πρόκειται για έναν 73χρονο κυνηγό, ο οποίος φέρεται να είδε έναν άνδρα να πυροβολεί εναντίον του αυτοκινήτου του γιατρού και στη συνέχεια τον Χριστόδουλο Καλαντζάκη να εγκαταλείπει το όχημα καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ακούστηκαν κι άλλοι πυροβολισμοί με τον γιατρό να σωριάζεται αιμόφυρτος. Ο ηλικιωμένος άνδρας στην προσπάθειά του να ζητήσει βοήθεια, εντόπισε το απορριμματοφόρο του Δήμου Σητείας και ενημέρωσε τους υπαλλήλους της καθαριότητας για το περιστατικό.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια μαρτυρία, ο άγνωστος άνδρας με την καραμπίνα επιβιβάστηκε σε λευκό ΙΧ και έσπευσε να εξαφανιστεί.

siteia ektelesi5
siteia ektelesi2

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: neakriti.gr, cretapost.gr, cretalive. gr grfonien.gr,

Σχετικές ειδήσεις