ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Μετρό: Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αθήνας

Απεργία Μετρό: Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αθήνας

Απεργία ΜΜΜ: Στα «κόκκινα» είναι το πρωί της Πέμπτης (26/10) οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων του Μετρό.

Όσοι δεν επέλεξαν να μετακινηθούν με τη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ), το τραμ ή τα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ που εκτελούν κανονικά τα δρομολόγιά τους, τότε θα πρέπει να οπλιστούν με αρκετή δόση υπομονής, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες παρατηρείται αυξημένη κίνηση τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στα προάστια.

Αυτή την ώρα, κυκλοφοριακό κομφούζιο παρατηρείται στην εθνική οδό, συγκεκριμένα το ρεύμα της ανόδου είναι στα «κόκκινα» από το Αιγάλεω έως και τις Τρεις Γέφυρες, ενώ σημειωτόν κινούνται τα οχήματα και στο ρεύμα της καθόδου από το κόμβο της Μεταμόρφωσης έως και τα ΚΤΕΛ.

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται και τα αυτοκίνητα στο ρεύμα της ανόδου της Συγγρού, ενώ πρόβληματα καταγράφονται και στην Κηφισίας, με τα αυτοκίνητα στο ρεύμα της καθόδου να είναι σταματημένα. Αυξημένη είναι η κίνηση και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και Πειραιώς, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας κρίνεται απαγορευτική. Παράλληλα, κίνηση παρατηρείται και στην Κατεχάκη, Ηλιουπόλεως, Βασιλίσσης Σοφίας και λ. Ποσειδώνος.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) της ΣΤΑΣΥ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, ενάντια «στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων».

Η απεργία ξεκίνησε με την έναρξη της βάρδιας, στις 05.30 το πρωί, και θα διαρκέσει έως τη λήξη της, στις 23.59 το βράδυ.

Σχετικές ειδήσεις