ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 29χρονου για τα τρομοπακέτα σε Παπαδήμο και Σόιμπλε

Σύλληψη 29χρονου για τα τρομοπακέτα σε Παπαδήμο και Σόιμπλε

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έπεσε το πρωί του Σαββάτου (28/10/2017) στην Αθήνα 29χρονος, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στις 25 Μαΐου 2017.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 29χρονος φέρεται να βρίσκεται και πίσω από την αποστολή παγιδευμένων φακέλων σε ευρωπαϊκούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων στον τότε Γερμανό υπουργό Οικονομίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ειδικότερα, στις 15 Μαρτίου εντοπίστηκε φάκελος με εκρηκτικά στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αλλά και γράμμα-βόμβα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου. Οι γερμανικές Αρχές είχαν εντοπίσει γενετικό υλικό για το οποίο και ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές. Την ευθύνη για τον φάκελο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αναλαβει η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για τη σύλληψη του 29χρονου υπήρξε εισαγγελικό ένταλμα. Σύμφωνα με το Cnn.gr, ο 29χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας, όπου αυτή την ώρα γίνεται έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Πρόκειται για άτομο το οποίο είχε συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ είχε εκδηλώσει την αλληλεγγύη του σε μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν για γιάφκα

Έρευνες σε τρία σπίτια στην Αττική, είναι σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τα οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν σχέση με τον 29χρονο.

Ένα από τρία σπίτια είναι αυτό στη συμβολή των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, από το οποίο βγήκε ο 29χρονος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει ενέδρα. Τα άλλα δύο σπίτια είναι το πατρικό του και ένα ακόμα διαμέρισμα σε άλλη περιοχή.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν γιάφκα με οπλισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν εντοπίσει κάτι τέτοιο.

Πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφέρουν ότι υπάρχουν αξιοποιήσιμα ευρήματα, τα οποία θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, ενώ αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την πορεία των ερευνών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 29χρονος την ώρα της σύλληψης του είχε πάνω του δύο όπλα και εκτιμάται ότι πιθανόν τα μετέφερε σε άλλο κρησφύγετο, ενώ το συγκεκριμένο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής, το είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα.

Το χρονικό της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο

PAPA

Ήταν 25 Μαΐου όταν παγιδευμένος φάκελος έσκαγε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Η έκρηξη σημειώθηκε σε φάκελο που ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο πρώην πρωθυπουργός και δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος που τον συνόδευαν.O πρώην πρωθυπουργός είχε διακομισθεί με σοβαρά τραύματα στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλεύτηκε για 35 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Σχετικές ειδήσεις