ΕΛΛΑΔΑ

Λουκάς Παπαδήμος: Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για το χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού

Λουκάς Παπαδήμος: Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για το χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού

Στο στόχαστρο τρομοκρατών βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε εξερράγη στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη όταν συνεργάτης του κ. Παπαδήμου άνοιξε παγιδευμένο φάκελο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο συνεργάτης του και ένα άνδρας της προσωπικής του ασφάλειας τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Αμέσως στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός. Στο σημείο της έκρηξης έφτασε κλιμάκιο το οποίο ερευνά εξονυχιστικά το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου το οποίο ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος και ήταν θωρακισμένο.

Έμπειροι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες ενώ ο τρόπος που χτύπησαν παραπέμπει σε μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι υποψίες άλλωστε είναι απόλυτα λογικό να στραφούν στην οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή των 10 τρομοπακέτων τον περασμένο Μάρτη, ένας εκ των οποίων απευθύνονταν στον ίδιο τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Παπαδήμος είχε μέχρι πέρυσι 18 αστυνομικούς στην προσωπική του ασφάλεια, οι οποίοι όμως μειώθηκαν σε 14!

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει και άλλος παγιδευμένος φάκελος μέσα στο όχημα ή κάποια άλλη εκρηκτική ύλη.

Σχετικές ειδήσεις