ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Χωρίς Μετρό η Αθήνα - Χάος ΤΩΡΑ στους δρόμους της Αθήνας

Απεργία ΜΜΜ: Χωρίς Μετρό η Αθήνα - Χάος ΤΩΡΑ στους δρόμους της Αθήνας

Απεργία ΜΜΜ: Με υπομονή πρέπει να «οπλιστούν» οι οδηγοί που κινούνται σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, καθώς λόγω της στάσης εργασίας στο Μετρό σε πολλά σημεία παρατηρείται κυκλοφοριακό «έμφραγμα».

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της Αθηνών έως τον κόμβο Καλυφτάκη.

Σύμφωνα με την Τροχαία μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην κάθοδος της Λ. Μεσογείων, στην κάθοδο της Λ. Κηφισίας και στην άνοδο της Λ. Συγγρού.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Λ. Ποσειδώνος.

Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί της Παρασκευής (10/11/2017) η Αθήνα έχει μείνει χωρίς Μετρό. Την ερχόμενη Πέμπτη (16/11) το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό εξήγγειλε 24ωρη απεργία.

Το σωματείο καταγγέλλει «την αδιαφορία που επιδεικνύει το υπουργείο Εργασίας, αλλά και στις άθλιες πρακτικές που εφαρμόζει η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ.».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ηλεκτροδηγών, «το υπουργείο Εργασίας αν και διαβεβαίωνε στη συνάντησή μας, λίγες ημέρες πριν τη Δ.Ε.Θ., ότι θα μας απαντήσει άμεσα σχετικά με το αίτημά μας για την αναδρομική αναγνώριση των ασφαλιστικών εισφορών για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, αντ’ αυτού ακόμα και μετά από την πραγματοποιηθείσα στάση εργασίας της προηγούμενης εβδομάδας εξακολουθεί να σιωπά».

Το σωματείο κατηγορεί επίσης τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ότι «σε μια άθλια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, βρήκε την ευκαιρία ακόμη μια φορά να προχωρήσει σε προαγωγές προσωπικού με πελατειακά-κομματικά κριτήρια».

Σχετικές ειδήσεις