ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου - Μολότοφ και χημικά

Επεισόδια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου - Μολότοφ και χημικά

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια - Τραυματίστηκε μία γυναίκα - Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ στην Αλεξάνδρας - Πέτρες, φωτοβολίδες και μολότοφ κατά των αστυνομικών - Δεκάδες προσαγωγές - Επεισόδια και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για άλλη μια χρονιά το κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με τους μεν να πετούν πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ και τους δε να απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Η ένταση μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια όπου κατευθύνθηκαν οι διαδηλωτές. Τοσίτσα, Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας σημειώθηκαν μάχες, με ομάδες κουκουλοφόρων να εξαπολύουν επιθέσεις κατά των αστυνομικών με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί - που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους - ήταν εξοπλισμένοι με... πολεμοφόδια και έτοιμοιι για μεγάλη «μάχη» με τους αστυνομικούς. Έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και άρχισαν συνεχείς επιθέσεις κατά των ΜΑΤ.

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές.

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ οι κουκουλοφόροι έκαψαν ένα αυτοκίνητο στην οδό Σολωμού.

4292052

Σημειώνεται ότι πάνω από την περιοχή πετάει συνεχώς ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σοβαρός τραυματισμός γυναίκας από φωτοβολίδα

Μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, το βράδυ της Παρασκευής (17/11) , από φωτοβολίδα στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώνονται στα Εξάρχεια.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με ασθενοφόρο, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. Πρόκειται για δικηγόρο η οποία συνομιλούσε με φωτορεπόρτερς στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη.

Η γυναίκα δέχθηκε φωτοβολίδα η οποία εκτοξεύτηκε με αυτοσχέδιο πυροσωλήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τραυματισθεί στο πόδι και αναμένεται να χειρουργηθεί. Η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Δείτε στο βίντεο του euronews.gr που ακολουθεί τη στιγμή του σοβαρού τραυματισμού της δικηγόρου:

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Μπογιές σε βιτρίνες καταστημάτων πέταξαν διαδηλωτές που πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, oμάδα αγνώστων αποκόπηκαν από την πορεία και πέταξαν κόκκινες μπογιές σε καταστήματα επί της οδού Τσιμισκή.

Παράλληλα, μπογιές πέταξαν και στην είσοδο του αμερικανικού προξενείο Θεσσαλονίκης.

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούνκαθώς και περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου.

Ένταση επικράτησε και έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου άτομα που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, και άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία.

Σε επτά προσαγωγές υπόπτων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ προχώρησε η Αστυνομία. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Λίγο μετά τις 19:46 την Παρασκευή (17/11/2017) προκλήθηκαν επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών που ακολουθούσε στην ούρα της πορείας για την 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, άρχισε να πετά πέτρες και βόμβες μολότοφ, στο ύψους του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το patrastimes.gr, τα επεισόδια επεκτάθηκαν λίγο πριν τις 20:00 και μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της πόλης, όπου και εκεί σημειώθηκαν πετροπόλεμος αλλά και ρίψεις μολότοφ. Όπως μετέδωσε, εξάλλου, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τις βόμβες μολότοφ προκλήθηκε φωτιά στην είσοδο του κτιρίου.

Μάλιστα, οι αντιεξουσιαστές έσπασαν παράθυρα αυτοκινήτου της κυνηγετικής ομοσπονδίας, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Αγίου Ανδρέου και πέταξαν στο εσωτερικό του βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Επίσης, προκάλεσαν φθορές στη βιτρίνα καταστήματος με είδη για κατοικίδια ζώα, καθώς και σε κατάστημα πώλησης δερμάτινων ρούχων που βρίσκονται κοντά στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Υπολογίζεται ότι οι αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας ήταν περίπου 200 άτομα.

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σχετικές ειδήσεις