ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό της Μόριας

Μυτιλήνη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό της Μόριας

Μυτιλήνη: Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (21/12) λαμβάνει χώρα επιχείρηση της Αστυνομίας μέσα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Η επιχείρηση εστιάζεται ιδιαίτερα στην περιοχή όπου διαδραματίσθηκαν τα προχθεσινά (19/12) επεισόδια, δηλαδή στο τμήμα του καταυλισμού όπου διαμένουν ομάδες ανδρών μεταναστών, μεταδίδει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται από τους αστυνομικούς οι οικίσκοι και οι σκηνές όπου διαμένουν οι μετανάστες για τυχόν παραβατική δραστηριότητα.

Εν τω μεταξύ, συνολικά 254 πρόσφυγες και μετανάστες, πέρασαν στη Μυτιλήνη το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα από χθες Τετάρτη μέχρι και σήμερα Πέμπτη στις 7 το πρωί, εντοπίσθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex μέσα στα ελληνικά χορικά ύδατα τέσσερις πλαστικές λέμβοι.

Οι επιβαίνοντες στις οποίες, 254 συνολικά, μετεπιβιβάσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και από εκεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Στο ίδιο διάστηκα η τουρκική ακτοφυλακή ανοικτά της πόλης Δικελί εντόπισε άλλη μια λέμβο με 55 επιβαίνοντες που είχαν κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, την οποία και επαναπροώθησαν στις τουρκικές ακτές.

Χίος: «Κόλλησε» η διαδικασία μεταφοράς και εγκατάσεις οικίσκων

Παράλληλα, στη Χίο, σταμάτησαν οι εργασίες μεταφοράς και εγκατάστασης των οικίσκων στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ. Όπως έγινε γνωστό, ιδιοκτήτης κτήματος στην περιοχή υποστήριξε ότι παραβιάζεται η ιδιοκτησία του, κατά τις εργασίες μεταφοράς και συγκεκριμένα ότι τα οχήματα μεταφοράς των οικίσκων παραβιάζουν το όριο της ιδιοκτησίας του.

Δεδομένου αυτού και ενόψει της έκδοσης απόφασης επί του αιτήματος του δήμου Χίου για την προσωρινή διαταγή απαγόρευσης των εργασιών, αυτές σταμάτησαν.

Οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού Χαλκειός έληξαν την κινητοποίησή τους, ενώ σταδιακά αποσύρονται και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις