ΕΛΛΑΔΑ

Ώρες αγωνίας για την ορειβάτισσα στον Όλυμπο: Νυχτερινή επιχείρηση από Super Puma

Ώρες αγωνίας για την ορειβάτισσα στον Όλυμπο: Νυχτερινή επιχείρηση από Super Puma

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η επιχείρηση για τη διάσωση της 35χρονης γυναίκας η οποία τραυματίστηκε το πρωί του Σαββάτου μετά από πτώση στο ‘’λούκι του Στεφανιού’’ στον Όλυμπο, σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων, όπου επιχειρούσε ανάβαση μαζί με ομάδα ορειβατών από τα Σκόπια.

Μάχη με το χρόνο για τη διάσωση της 35χρονης – Είναι τραυματισμένη και εγκλωβισμένη στα 2.800 μέτρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η επιχείρηση διάσωσης της 35χρονης που είχε τραυματιστεί στην περιοχή «Στεφάνι» στον Όλυμπο.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 10:53 το πρωί του Σαββάτου μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για την παραλαβή και διακομιδή της γυναίκας.

Το ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας που κλήθηκε για βοήθεια, δεν μπόρεσε να την προσεγγίσει και αποχώρησε από την περιοχή επειδή κατά τη διάρκεια της αναζήτησης τελείωσαν τα καύσιμα.

Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και από εκείνη τη στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες για να την προσεγγίσουν και να τη μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα επιχείρηση από ελικόπτερο Super Puma που θα προσπαθήσει να προσεγγίσει μέσα στο σκοτάδι την τραυματισμένη γυναίκα.

Οι διασώστες έδωσαν μάχη με το χρόνο καθώς η 35χρονη είναι βαριά τραυματισμένη από την πτώση και η κατάστασή της θεωρείται κρίσιμη.

Σχετικές ειδήσεις