ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Στεφανάκου: Οι εκτελέσεις Γρίβα, Ζαφειρόπουλου και ο ρόλος της «Νταίζης»

Δολοφονία Στεφανάκου: Οι εκτελέσεις Γρίβα, Ζαφειρόπουλου και ο ρόλος της «Νταίζης»

Πονοκέφαλο για την ελληνική αστυνομία έχει προκαλέσει η δολοφονική ενέδρα, με θύμα τον 57χρονοΒασίλη Στεφανάκο, «πρωταγωνιστή» στο χώρο της νύχτας τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (17/01/2018) στη Λεωφόρο Αθηνών 302, στο Χαϊδάρι - Γιατί οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται νέο κύκλο αίματος;

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών μιλούν για αλλοδαπούς δολοφόνους.

Δύο είναι οι βασικές υποθέσεις στις οποίες εστιάζουν τις έρευνές τους οι αστυνομικοί:

  • Στο ενδεχόμενο η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου να έχει σχέση και με την δολοφονία του 47χρονου «νονού» της νύκτας Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά. Εκφράζουν ωστόσο φόβους ότι η δολοφονία του 57χρονου μπορεί να ανοίξει ένα νέο μεγάλο «κύκλο αίματος» στον χώρο της νύκτας. Ακόμη συνεκτιμούν ότι ο 57χρονος είχε ποινική εκκρεμότητα ύστερα από αιματηρή επίθεση-το καλοκαίρι του 2010 - με σοβαρό τραυματισμό ενός 50χρονου ιδιώτη στο χωριό Ροβιάτα της Ηλείας.
  • Μία αιματηρή επίθεση που είχε σημειωθεί στις 4 Ιανουαρίου 2017 με μαχαίρι στις φυλακές Κορυδαλλού εναντίον Ελληνα βαρυποινίτη κρατουμένου από Αλβανούς που ενεπλάκησαν μετέπειτα και στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Όπως αναφέρει και Το Βήμα, μία από τις κύριες εχθρότητες που είχε παλιότερα ο Στεφανάκος ήταν με 45χρονο ποινικό που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές από το 2000, για εκβιάσεις, εκρήξεις και άλλα αδικήματα. Αιτία αυτής της αντιπαλότητας ήταν θέματα ελέγχου τομέων της Αθήνας για «προστασία» καταστημάτων.

Το όνομα του 45χρονου ως «στόχος» άλλων ποινικών είχε αναδειχθεί στον δικαστικό φάκελο της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009, για την οποία είχε κατηγορηθεί αρχικά και ο Βασίλης Στεφανάκος. Τότε είχε διαπιστωθεί ότι υπήρχε «συμβόλαιο θανάτου» για τον 45χρονο με αντίτιμο 50.000 ευρώ.

Στην πιάτσα φέρεται να κυκλοφορεί με τα ψευδώνυμα «Νταίζη» και «Καράφλας».

Ο 45χρονος είχε γίνει στόχος, πριν από ένα χρόνο, της προαναφερόμενης επίθεσης με μαχαίρι στις φυλακές Κορυδαλλού από δύο Αλβανούς που κατηγορήθηκαν για την οργάνωση της δολοφονίας –τον Οκτώβριο στο Κολωνάκι- του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κι αυτό με αφορμή άλλο «συμβόλαιο θανάτου» που υποστηρίζουν ότι είχαν διεκπεραιώσει στα πλαίσια της «υπόθεσης Energa». Για την επίθεση εναντίον του 45χρονου ποινικού οι δύο Αλβανοί καταδικάσθηκαν προσφάτως σε ποινικές κάθειρξης 16 έως 10 ετών. Ακόμη φέρεται να είχαν γίνει κι άλλες απόπειρες εναντίον του με δηλητηριασμένο φαγητό κλπ.

Παράλληλα, οι αρχές εκτιμούν ότι ο δολοφονηθέντας Βασίλης Γρίβας είχε σχέσεις με τη συμμορία του διαβόητου «Καράφλα».

Οι αστυνομικοί πάντως κάνουν φύλλο και φτερό το κινητό του Στεφανάκου, ενώ δεν αποκλείουν εκτός από τους δυο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού να υπήρχε και τρίτος, σε ρόλο παρατηρητή ο οποίος έδωσε το σήμα για να σκοτώσουν τον Στεφανάκο.

Καρε - καρέ η «εκτέλεση» Στεφανάκου στο Χαϊδάρι

Δυο άγνωστοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος, προσέγγισαν το αυτοκίνητο του 57χρονου και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φύλακες, όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών, οι δράστες πλησίασαν από την πλευρά του συνοδηγού, άνοιξαν την πόρτα, άδειασαν ένα γεμιστήρα καλάσνικοφ και διέφυγαν με κλεμμένη λευκή μηχανή τύπου Tiger.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο εκτελεστής φέρεται να είχε καλυμμένο το καλάσνικοφ σε θήκη κιθάρας!

Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναζητούν το υλικό από κάμερες που υπάρχουν στο σημείο, για την περίπτωση που έχουν καταγράψει συνεργούς των δύο εκτελεστών, πριν και μετά τη δολοφονία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN, η χθεσινή δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου ήταν το πιο ακριβό «συμβόλαιο θανάτου» στη νύχτα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

stefanakos

Έτσι δολοφόνησαν τον Στεφανάκο

Είκοσι δύο κάλυκες από καλάσνικοφ περισυνέλεξαν τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας από τον τόπο της μαφιόζικης εκτέλεσης του Βασίλη Στεφανάκου.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον Στεφανάκο έξω από το κτήριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, στη Λεωφόρο Αθηνών 302, και τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο και χρησιμοποιούσε ως γραφεία εταιρείας με υγραέριο τον πρώτο όροφο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν και άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία, καθώς και με θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Χθες (17/01/2018) το απόγευμα, έφυγε από το γραφείο στον πρώτο όροφο μαζί με ένα ακόμη άτομο που τον συνόδευε.

Πιθανολογείται ότι την ώρα που βγήκε από το κτήριο, με τον συνοδό του πιο πίσω, δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μικρή απόσταση, σε μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο του, μάρκας BMW σειράς «5», κινήθηκαν με ταχύτητα, ο συνεπιβάτης της μηχανής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον «γάζωσε» με το καλάσνικοφ. Ο συνοδός του 57χρονου δεν είχε προλάβει να πλησιάσει. Αμέσως μετά, οι δράστες της δολοφονίας ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Στεφανάκου: Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες