ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες σοκ στη Θεσσαλονίκη: Διευθυντές παρενοχλούν σεξουαλικά καθαρίστριες σε σχολεία

Καταγγελίες σοκ στη Θεσσαλονίκη: Διευθυντές παρενοχλούν σεξουαλικά καθαρίστριες σε σχολεία

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες ότι καθαρίστριες δημοτικών σχολείων από τη Θεσσαλονίκη έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από δασκάλους και διευθυντές οι οποίοι τις απειλούν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό αν δεν θέλουν να απολυθούν.

Τα σοβαρά περιστατικά παρενόχλησης έφεραν στο φως οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας και το Σωματείο Καθαριστριών «Ο Ευκλείδης».

Οι καταγγελίες

Όπως δήλωσε ο Σιδέρης Κωνσταντινίδης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και Μέλος της Διοικητικής Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας , έγινε ο ίδιος αποδέκτης της καταγγελίας μία εργαζόμενης ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον Διευθυντή της. «Υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα περιστατικά κυρίως σε σχολεία επαρχιακών περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας Μαρίας Κοσμίδου στο παρελθόν μία συνάδελφός της στη Νεάπολη δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έβγαζε τα σκουπίδια.

Πηγή: εφημερίδα Espresso

Σχετικές ειδήσεις