ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή! Απαγόρευση αλιείας για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών - Δείτε τις περιοχές

Προσοχή! Απαγόρευση αλιείας για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών - Δείτε τις περιοχές

Την απαγόρευση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στους ποταμούς, παραποτάμους και χειμάρρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η αλιεία στους ποταμούς Αξιό, Αλιάκμονα, Γαλλικό, Εδεσσαίο, Στρυμόνα, Λουδία και Αγγίτη μέχρι τα όρια με το Νομό Δράμας (θυρόφραγμα οικισμού Συμβολής) και όλους τους παραπόταμους, χειμάρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών, καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής λίμνης Άγρα.

Η απαγόρευση ισχύει για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 20 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 3 Ιουνίου.

Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η αλιεία στη λίμνη Βόλβη, στο Ρήχιο ποταμό και σε όλα τα ρέοντα ύδατα, ρυάκια, ποτάμια και χειμάρρους που καταλήγουν άμεσα στη λίμνη και σε απόσταση 3.000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους στη λίμνη. Η σχετική απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης ισχύει από τις 5 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουνίου.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, επιβάλλεται, με προσωπική ευθύνη και μέριμνα των ιδιοκτητών των αλιευτικών σκαφών, η απομάκρυνση από τη λίμνη όλων των αλιευτικών σκαφών και η συγκέντρωσή τους στην ξηρά στις καθορισμένες θέσεις: Μικρή Βόλβη, Μεγάλη Βόλβη, Λουτρά Απολλωνίας, Ν. Μάδυτο, σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρων από το νερό και αφού προηγουμένως αφαιρεθεί όλος ο εξοπλισμός τους (αλιευτικά εργαλεία, κουπιά κτλ).

Κατά παρέκκλιση της απόφασης απαγόρευσης αλιείας, επιτρέπεται η διενέργεια δειγματοληψίας για ερευνητικούς σκοπούς από την αρμόδια υπηρεσία αλιείας, ερευνητικά ιδρύματα ή πανεπιστήμια, τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης, μετά από σύμφωνη γνώμη του Τμήματος Αλιείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις διατάξεις περί προστασίας της άγριας πανίδας και χλωρίδας.

Σχετικές ειδήσεις