ΠΑΙΔΕΙΑ

Καιρός Live: Σε αυτές τις περιοχές της Ελλάδας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Καιρός Live: Σε αυτές τις περιοχές της Ελλάδας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Καιρός: Η «Αριάδνη» σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα - Χιόνια, πολικές θερμοκρασίες και παγετός δημιουργούν σοβαρά προβλήματα - Ποια σχολεία θα είναι σήμερα, Δευτέρα (09/01/2017) κλειστά.

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει ο σφοδρός χιονιάς που σαρώνει τη χώρα. Σήμερα, ημέρα σε πολλές περιοχές της χώρας τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ποια σχολεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα,(9/1) τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, σύμφωνα με απόφαση του δήμου Κηφισιάς. Η απόφαση έχει προληπτικό χαρακτήρα, καθώς το πρωί αναμένεται παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Kλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στον δήμο Διονύσου, στην Αττική. Η απόφαση, η οποία ελήφθη λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, αφορά τα σχολεία σε Άνοιξη, Άγιο Στέφανο, Διόνυσο, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη και Σταμάτα.

Εκτός λειτουργίας θα μείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στη δυτική Ελλάδα

Μεγάλος αριθμός σχολείων δεν θα λειτουργήσει σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στη δυτική Ελλάδα, λόγω της κακοκαιρίας και του παγετού.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ενώ στον δήμο Ερυμάνθου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των τοπικών κοινοτήτων Χαλανδρίτσας, Λεοντίου, Ερυμάνθειας, Σταυροδρομίου και Σκιαδά.

Στον δήμο Πατρέων δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου, καθώς και το δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Σελλά.

Στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό και νηπιαγωγείο Λαμπείας, οι λυκειακές τάξεις Λαμπείας το δημοτικό και νηπιαγωγείο Πανόπουλου, το γυμνάσιο Πανόπουλου, καθώς και το δημοτικό νηπιαγωγείο στου Κούμανι.

Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστά θα είναι σήμερα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε ολόκληρο τον δήμο Ναυπακτίας. Στον δήμο Αγρινίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Καλλιθέας, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου, Ποταμούλας και Σκουτεράς.

Στον δήμο Μεσολογγίου, θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του προβλήματος με την υδροδότηση το 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο, τα νηπιαγωγεία, το γυμνάσιο και το λύκειο.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν ο παιδικός σταθμός Αιτωλικού και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης γενικής αγωγής.

Κλειστά τα σχολεία σε ολη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Την απόφαση αυτή πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, έπειτα από συνεννόηση με τους δημάρχους της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας η απόφαση ελήφθη καθώς, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα στην ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και τη μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κλειστά τα σχολεία και στο Ρέθυμνο

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, ενώ σημειώνεται ότι η κυρίαρχη έκκληση από πλευράς της περιφέρειας και του συντονιστικού είναι να δοθεί μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις σε όλα τα οδικά δίκτυα κύρια, περιφερειακά και αγροτικά.

Κλειστά τα σχολεία στη Μαγνησία

Κλειστά θα παραμείνουν στον Βόλο και την περιφέρειά του σήμερα όλα τα σχολεία λόγω του χιονιού και του παγετού που επικρατούν στην περιοχή.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου αναφέρει ότι «με απόφαση του Δήμου Βόλου δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην περιοχή ευθύνης του».

«Αύριο και μετά από νέα ενημέρωση, από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών, θα υπάρξει επανεξέταση της κατάστασης, για τη λειτουργία ή μη των σχολείων, για την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, και έγκαιρη ενημέρωση με υπευθυνότητα και απόλυτο σεβασμό στους μαθητές, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».

Κλειστά όλα τα σχολεία στη Στερεά Ελλάδα

Κατά μία ή δύο μέρες θα παρατείνουν τις διακοπές τους οι μαθητές των σχολικών μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Ήδη με αποφάσεις οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής, τα σχολεία στη Φθιώτιδα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν σήμερα.

Παρόμοια απόφαση κρατά κλειστά και τα σχολεία της Βοιωτίας.

Σε όλο τον νομό Εύβοιας τα σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν ούτε την Τρίτη, όπως στον Δήμο Κύμης- Αλιβερίου.

Σε ό,τι αφορά την Ευρυτανία, στον Δήμο Καρπενησίου τα σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα, ενώ στον Δήμο Αγράφων εκτός από την σημερινή μέρα θα μείνουν κλειστά και την Τρίτη.

Τέλος σε ό,τι αφορά τη Φωκίδα σήμερα θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία.

Σημειώνεται ότι εν αναμονή του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει και ορισμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, οι σχετικές αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων θα εξεταστούν εκ νέου την σημερινή μέρα και δεν αποκλείεται να εκδοθούν παρόμοιες αποφάσεις και για την Τρίτη.

Από τις 10:00 και μετά θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων

Από τις 10:00 και μετά, θα λειτουργήσουν σήμερα με απόφαση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων.

Αιτία είναι το αυξημένο ψύχος, ενώ, θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Τρικκαίων.

Ειδικά στη δημοτική ενότητα Κόζιακα, όμως, δεν θα λειτουργήσει κανένα σχολείο, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών.

Λόγω παγετού, τέλος, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Δευτέρα, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Καλαμπάκας, Πύλης, Φαρκαδόνας, στο νομό Τρικάλων.

Κλειστά τα σχολεία σε Μυτιλήνη, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο

Μετά από συνεννόηση με τους Δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής ότι σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία στα νησιά της Μυτιλήνης, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Και στα τρία νησιά επικρατούν πολικές θερμοκρασίες που δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση των μαθητών ιδιαίτερα στα χωριά των νησιών.

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Κατερίνη και Χαλκιδική

Κλειστά θα παραμείνουν αρκετά σχολεία σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Φλώρινας τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δεν θα λειτουργήσουν στις 9 και 10 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί.

Στο Δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, θα είναι κλειστά μόνο τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Στη Χαλκιδική, στο Δήμο Αριστοτέλη δεν θα ανοίξουν σήμερα, Δευτέρα, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου σε δομές της πρωτοβάθμιας (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία), όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια και λύκεια) καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ και στο σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία το ερχόμενο διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη, και στο Δήμο Πολυγύρου. Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος) τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων.

Στο Δήμο Εορδαίας στην Κοζάνη όλα τα σχολεία θα είναι αύριο, Δευτέρα, κλειστά καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά όλα τα σχολεία στο νομό Λάρισας λόγω παγετού

Κλειστά θα παραμένουν τα σχολεία σε όλες τις περιοχές του νομού Λάρισας, λόγω παγετού σύμφωνα με αποφάσεις των δημάρχων.

Στο δήμο της Λάρισας, κλειστά θα παραμένουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για Δευτέρα λόγω παγετού, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί της πόλης.

Αντίστοιχα, σε όλες τις υπόλοιπές περιοχές του νομού δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία σε Ελασσόνα, Κιλελέρ, Αγιά, Φάρσαλα (για Δευτέρα και Τρίτη) και στο Δήμο Τεμπών.

Κλειστές οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Καλαμπάκας

Κλειστά θα είναι σήμερα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που δεν θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης, είπε ότι το κλείσιμο των σχολείων οφείλεται στον παγετό και στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Κλειστά τα σχολεία λόγω παγετού σε όλο τον Έβρο

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρία, παγετός και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν από το απόγευμα της Πέμπτης σε όλο το Νομό, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα μαθήματα.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται πως από την Τρίτη, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010.

Σημειώνεται πως παρά την έντονη χιονόπτωση και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τα συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας εξακολουθούν να διατηρούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, επαρχιακό και εθνικό, σε όλο το μήκος του Νομού στον οποίο ωστόσο οι μετακινήσεις συνίσταται να γίνονται με τη δέουσα προσοχή και με τους οδηγούς να φέρουν στα οχήματά τους τον απαραίτητο για την ασφάλειά τους εξοπλισμό.

Κλειστά τα σχολεία στο νομό Ροδόπης

Κλειστά σε όλη τη Ροδόπη θα παραμείνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ύστερα από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών ορεινών και ημιορεινών περιοχών λόγω του παγετού και μετά από τη διαπίστωση ότι πολλοί σωλήνες του δικτύου ύδρευσης είναι σπασμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζεσταθούν εύκολα οι σχολικές αίθουσες πολλών σχολικών μονάδων στους τέσσερις δήμους της Ροδόπης.

Από την Τρίτη, 10-01-2017, τις αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των σχολείων και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, θα τις λαμβάνει ο οικείος δήμος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης.

Κλειστά σχολεία και στο δήμο Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, τα σχολεία σε αρκετούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, του παγετού, αλλά και της μη λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης στις σχολικές μονάδες λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων.

Κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στον δήμο Λαγκαδά. Επίσης, για την ασφάλεια των μαθητών κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων– Μενεμένης και Δέλτα.

Στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Τι θα γίνει στον δήμο Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτηρίων.

Η απόφαση ελήφθη μετά από ενημέρωση των διευθυντών των σχολείων, έπειτα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την οποία προέκυψε ότι τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους εξαιτίας του ψύχους.

Αναλυτικότερα:

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, τα σχολεία στους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας- Χορτιάτη, Νεάπολης- Συκεών, Θερμαϊκού, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, στη Θεσσαλονίκη.

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο όλα τα σχολεία στον Δήμο Καλαμαριάς, για λόγους ασφαλείας και υγιεινής καθώς είναι παγωμένο το δίκτυο ύδρευσης, όπως επίσης και στον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη.

Στον Δήμο Νεάπολης- Συκεών θα κλείσουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά από σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων διαπιστώθηκε πως οι αυλές ήταν καθαρές, οι αίθουσες είχαν επαρκή θέρμανση, ωστόσο παρατηρήθηκε πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν αύριο ανοιχτοί.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στους Δήμους Θερμαϊκού, Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνος, προκειμένου να διαφυλαχτεί η ασφάλεια των μαθητών, σύμφωνα με ανακοινώσεις των δημοτικών Αρχών.

Κλειστά τα σχολεία ανοικτοί οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στον δήμο Καρδίτσας

Κλειστά θα είναι σήμερα όλα τα σχολεία του δήμου Καρδίτσας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Ειδικότερα, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά λόγω παγετού.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις για το φονικό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα

Σχετικές ειδήσεις