ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξυδάκης: Ειδική επιτροπή για την Αμφίπολη - 1.200 προσλήψεις εποχιακών

Ξυδάκης: Ειδική επιτροπή για την Αμφίπολη - 1.200 προσλήψεις εποχιακών

Η Αμφίπολη ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση (25/02) του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού με τους δημοσιογράφους – Προκήρυξη για την πρόσληψη 1.200 φυλάκων

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης δήλωσε κατά τη χθεσινή συζήτηση με τους δημοσιογράφους, πως ήδη έχει σταλεί στο υπουργείο διακυβέρνησης η προκήρυξη που πρέπει να ενταχθεί στο ΑΣΕΠ για την πρόσληψη περίπου 1.200 υπαλλήλων για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο πλαίσιο του διευρυμένου θερινού ωραρίου (8 το πρωί με 8 το βράδυ).

Η διαδικασία τρέχει με γοργούς ρυθμούς προκειμένου «να προλάβουμε το Πάσχα που φέτος πέφτει νωρίς», δήλωσε ο κ. Ξυδάκης.

Πρόκειται για το πρόγραμμα θερινού ωραρίου που εφαρμόστηκε πέρυσι σε 33 χώρους με μεγάλη επιτυχία. Όταν ο υπουργός ρωτήθηκε αν θα αυξηθούν αυτοί ο χώροι στους 46 όπως είχε ανακοινώσει ο προηγούμενος υπουργός Κώστας Τασούλας έδειξε να μη γνωρίζει την ύπαρξη του συγκεκριμένου σχεδίου.

Η Αμφίπολη δεν θα μπορούσε να λείψει από τη χθεσινή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού να δηλώνει πως θα δει πρώτα την Κατερίνα Περιστέρη και δεν απέκλεισε να συσταθεί επιτροπή από το υπουργείο και να σταλεί στο χώρο της ανασκαφής για να δει τι ακριβώς έχει γίνει εκεί.

Σχετικές ειδήσεις