ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο μαέστρος Σάιμον Ρατλ θα διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου LSO

Ο μαέστρος Σάιμον Ρατλ θα διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου LSO

Ο Βρετανός διευθυντής ορχήστρας Σάιμον Ρατλ θα είναι από το Σεπτέμβριο του 2017 ο μουσικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου (LSO), ανακοίνωσε η ορχήστρα.

Ο Σάιμον Ρατλ, ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, θέση στην οποία είχε διαδεχθεί το 2002 τον Κλάουντιο Αμπάντο, είχε εξηγήσει τον Ιανουάριο πως δεν θα παραμείνει στο Βερολίνο πέραν του 2018.

Τελικά θα αναχωρήσει λίγο νωρίτερα από τη γερμανική πρωτεύουσα για να αναλάβει επικεφαλής της LSO, στην οποία είχε παίξει για πρώτη φορά το 1977, σε ηλικία 22 ετών, και με την οποία έδωσε τον Ιανουάριο δύο συναυλίες που είχαν πολύ μεγάλη απήχηση.

Με την ευκαιρία αυτή, είχε ανοίξει μια συζήτηση υποστηρίζοντας πως είναι ανάγκη να αποκτήσει το Λονδίνο μια νέα αίθουσα συναυλιών, καθώς εκτιμά πως η βρετανική πρωτεύουσα δεν διαθέτει μια αίθουσα με αξιοπρεπή ακουστική για να υποδεχθεί τα μεγάλα διεθνή σύνολα.

Τις δηλώσεις του φαίνεται πως έλαβε υπόψη ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, ο οποίος ανακοίνωσε στις 20 Φεβρουαρίου τη χρηματοδότηση μιας μελέτης σκοπιμότητας για να "εφοδιασθεί το Λονδίνο με μια αίθουσα διεθνούς φήμης συγκρίσιμη με αυτές άλλων μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο".

Ο Σάιμον Ρατλ, ο οποίος γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1955 στο Λίβερπουλ, είχε διευθύνει από το 1980 ως το 1998 τη συμφωνική ορχήστρα του Μπέρμιγχαμ.