ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

THE DARK HORSE (Το Μαύρο Άλογο)

THE DARK HORSE (Το Μαύρο Άλογο)

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το «Μαύρο Άλογο» είναι μία ταινία για τη συντριβή και το μεγαλείο του ανθρώπου που αγωνίζεται να νικήσει τη μοίρα του.

Ο ήρωας (Genesis Potini) ενσαρκώνεται από τον εκπληκτικό και πολυβραβευμένο Cliff Curtis (γνωστός και από τα Once we were warriors, Whale rider μεταξύ άλλων).

Ο Genesis πάσχει από διπολική διαταραχή σύμφωνα με την «ιατρική» διάγνωση. Είναι όμως και ιδιοφυϊα στο σκάκι, όσο και χαρισματικός δάσκαλος. Η συναισθηματική του νοημοσύνη είναι η πιο ευγενής και η πιο απόλυτη μορφή γενναιότητας και γενναιοδωρίας.

ALOGO2

Με την καθοδήγησή και την εποπτεία του, τα παρατημένα από την κοινωνία παιδιά (το μέλλον δηλαδή), της απόκληρης κοινότητάς του θα δώσουν τη μάχη να ανατρέψουν τα δεδομένα που τα έχουν καταδικάσει να βρίσκονται στο περιθώριο.

Τίποτα όμως δεν είναι τόσο απλό ή τόσο σύνθετο. Η ζωή βαδίζει ανάμεσα σε κυλιόμενες πέτρες. Το “Dark Horse” ή «Μαύρο Άλογο» όπως είναι ο τίτλος της ταινίας, θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται «Ο λευκός αξιωματικός» ή τρελός όπως λέγεται κι αλλιώς , μιλώντας για σκάκι.

Μιλώντας για κινηματογράφο, η ανασύνθεση της ατμόσφαιρας του μυαλού και των αισθημάτων του ήρωα και του περίγυρου, το βαθύ, αλληγορικό και ακριβές πολιτικό σχόλιο, τα βλέμματα και τα πρόσωπα, ο ρυθμός και το φως μένουν αξέχαστα και αφήνουν μία γλυκιά και αισιόδοξη γεύση για την εσωτερική δύναμη του Ανθρώπου με κεφαλαίο Α.

Η ταινία έχει ήδη τιμηθεί με 22 βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ και 36 υποψηφιότητες, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι παίρνει σχεδόν σε όλα τα Φεστιβάλ που προβάλλεται το Βραβείο του κοινού.

Σκηνοθεσία & Σενάριο : James Napier Robertson

Πρωταγωνιστούν : Cliff Curtis, James Rolleston

Από 27 Αυγούστου στους κινηματογράφους.

Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας εδώ!