ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όσκαρ 2017: Τα φαβορί και οι εκπλήξεις στη φετινή τελετή απονομής!

Όσκαρ 2017: Τα φαβορί και οι εκπλήξεις στη φετινή τελετή απονομής!

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου έχει αρχίσει. Στις 26 Φεβρουαρίου τα πιο μεγάλα και «λαμπερά» αστέρια του Χόλιγουντ θα αναμετρηθούν στο Θέατρο Ντόλμπι στο Λος Άντζελες, στην 89η τελετή απονομής των Όσκαρ.Ποιοι θα κερδίσουν τα χρυσά αγαλματίδια που θα απονεμηθούν από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών; Μπορείτε να μαντέψετε; Θα είναι οι αγαπημένες σας ταινίες εκείνες που θα «σαρώσουν» φέτος τα Όσκαρ;Πού θα πάει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας;

Τα «φαβορί» είναι πολλά και στα φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ, η αγωνία αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο»!

oscar1

Πολλοί στοιχηματίζουν ότι η ταινία «La La Land» με τις 14 υποψηφιότητες, θα κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Ωστόσο, ίσως γίνει τελικά η ανατροπή, αφού στην ίδια κατηγορία συναντάμε πολλές ακόμη σπουδαίες ταινίες. Ισχυροί «αντίπαλοι» του «La La Land» αποτελούν το «Moonlight» και το «Fences», ενώ το συγκεκριμένο βραβείο διεκδικούν επίσης οι ταινίες: «Arrival», «Hacksaw Ridge», «Hell or High Water», το «Hidden Figures», το «Lion» και το «Manchester by the Sea».

oscar3

Στα βραβεία Bafta, βέβαια, τα οποία θεωρούνται «προάγγελος» των Όσκαρ, το μιούζικαλ «La La Land» κατάφερε να αποσπάσει πέντε βραβεία!

Ποια ηθοποιός θα πάρει το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου;

Η αγωνία συνεχίζεται και όσον αφορά στο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η πρωταγωνίστρια του «La La Land», Emma Stone, δείχνει να έχει ένα προβάδισμα σε αυτή τη σημαντική κατηγορία, ωστόσο, συναγωνίζεται μερικές ακόμη σπουδαίες κυρίες του κινηματογράφου, όπως τη Natalie Portman με το «Jackie». Το χρυσό αγαλματίδιο της καλύτερης ηθοποιού διεκδικούν επίσης η Isabelle Huppert για το «Elle», η Ruth Negga για το «Loving» και η «μεγάλη» Meryl Streep για το «Florence Foster Jenkins».

Ποιος είναι ο καλύτερος ηθοποιός;

Ανατροπές ίσως έχουμε και με το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Ποιος θα κερδίσει το βραβείο; Θα πάει στον πρωταγωνιστή της ταινίας «Manchester by the Sea», Casey Affleck; Μήπως τελικά το χρυσό αγαλματίδιο πάει στον Denzel Washington για την ταινία «Fences»; Θα μάθουμε στις 26 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε; Υπομονή και υποθέσεις!

Θα έχουμε «αναταράξεις» στις κατηγορίες Β’ Αντρικού και Β’ Γυναικείου;

Με αγωνία αναμένεται και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις κατηγορίες Β’ Αντρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου στις οποίες βρίσκουμε σημαντικούς «αστέρες» του κινηματογράφου. Τα προγνωστικά θέλουν τη Viola Davis να κερδίζει το αγαλματίδιο για το «Fences», αν και η Michelle Williams με το «Manchester by the sea» φαίνεται πως έχει επίσης αρκετές πιθανότητες. Όσον αφορά στους άντρες, ο Mahershala Ali («Moonlight») φέρεται έχει για το προβάδισμα, συναγωνιζόμενος κι εκείνος μεγάλους σταρ, όπως τους Dev Patel («Lion») και Jeff Bridges («Hell or High Water»).

oscar2



Εσείς τι «βλέπετε» στα φετινά Όσκαρ;

Μέχρι την ημέρα της τελετής των Όσκαρ, εσείς μπορείτε να δείξετε την προτίμησή σας στους αγαπημένους σας ηθοποιούς, σκηνοθέτες και τις καλύτερές -κατά την άποψή σας- ταινίες και να διασκεδάσετε. Βάζετε στοίχημα ότι το «La La Land» θα σαρώσει στα φετινά Όσκαρ ή πιστεύετε ότι θα γίνει η ανατροπή; Στο Stoiximan.gr θα μπείτε στον ρυθμό των Όσκαρ και θα σύντομα θα μάθετε αν «πέσατε μέσα»!

Και «άρωμα» Ελλάδας στα Όσκαρ

Και μην ξεχνάτε πως στη φετινή τελετή απονομής, παρουσίασής της οποίας θα είναι ο Τζίμι Κίμελ, υπάρχει και «άρωμα» Ελλάδας αφού στη κατηγορία το Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο συναντάμε τον Γιώργο Λάνθιμο με τον «Αστακό», ο οποίος θα βρεθεί, ωστόσο, αντιμέτωπος με άλλες σπουδαίες ταινίες όπως τα φετινά «φαβορί» «Manchester by the Sea» και «La La Land».

Σχετικές ειδήσεις