ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Νεράιδες από σίδερο» δια χειρός Άσλεϊ Σάτον

«Νεράιδες από σίδερο» δια χειρός Άσλεϊ Σάτον

Στην οροφή αυτού του μυστηριώδους μπαρ, 10.000 πεταλούδες φτερουγίζουν και ανακαλούν στη μνήμη σκηνές από ένα βιβλίο με νεράιδες ή από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Βοηθά και το ότι είναι υπόγειο αυτό το μπαρ – σε τρεις πόλεις, τη Μπανγκόκ, το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο – που θυμίζει ένα σιδεράδικο: σίδερο, ξύλο, δέρμα και περίεργη διακόσμηση. Στο «Εργαστήριο», το κεντρικό δωμάτιο, από το ταβάνι κρέμονται 10.000 βαλσαμωμένες πεταλούδες, πάνω από χαμηλά καθίσματα και στρογγυλά τραπέζια: αυτή ήταν η σύλληψη του αυστραλιανής καταγωγής σχεδιαστή Άσλεϊ Σάτον (Ashley Sutton).

ΣΙΔΕΡΟ 1

Διακλαδίζονται άλλα δωμάτια, σχεδιασμένα ως «Φούρνοι» ή ως «Χυτήρια» για να προσφέρουν ιδιωτικό χώρο σε πιο ολιγάριθμες παρέες.

ΣΙΔΕΡΟ 2

Σε κάθε λεπτομέρεια του εσωτερικού τού μπαρ είναι διηθημένο ένα πνεύμα μαγείας, που έχει «ταξιδέψει» στο σήμερα από τις ημέρες που ο Σάτον εργαζόταν σε υπόγειες στοές ορυχείων σιδηρομεταλλεύματος στη δυτική Αυστραλία.

ΣΙΔΕΡΟ 3

Ο διάκοσμος ακολουθεί μια φαντασία του σχεδιαστή, στην οποία οι μεταλλωρύχοι «σκοντάφτουν» πάνω σε μικρά φτερωτά πνεύματα.

ΣΙΔΕΡΟ 4
ΣΙΔΕΡΟ 5

Σχετικές ειδήσεις