ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γερακίνα Μπουρίκα: Όταν η αλήθεια ντύθηκε το ψέμα

Γερακίνα Μπουρίκα: Όταν η αλήθεια ντύθηκε το ψέμα

Ο ίλιγγος του ερωτικού πάθους με μία δραματική κορύφωση και κάθαρση που θυμίζει αρχαία τραγωδία, κυριαρχούν στο δεύτερο βιβλίο της Γερακίνας Μπουρίκα «Όταν η αλήθεια ντύθηκε το Ψέμα». Η συγγραφέας μας ταξιδεύει στον λαβύρινθο της ψυχής των πρωταγωνιστών της.

Τρεις γυναίκες με τον έρωτά τους στροβιλίζονται ανάμεσα στην Αλήθεια και το Ψέμα, ματώνουν, ονειρεύονται, χτίζουν παλάτια και τελικά καίγονται όταν η αλήθεια συντρίβει το ψέμα που κυριαρχούσε στις σχέσεις τους.

Ένα αεροπορικό δυστύχημα αποκαλύπτει μία κρυμμένη, άγνωστη κόλαση που ζούσαν οι τρεις γυναίκες σε τρεις παράλληλες ιστορίες όπου εκτός από τις στιγμές πάθους που ζουν κρύβονται μέσα τους τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας που είναι: η βία στην οικογένεια, η κακοποίηση των γυναικών, το ψέμα και η υποκρισία που κυριαρχούν στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η Γερακίνα Μπουρίκα μετά τον θρίαμβο του πρώτου της βιβλίου «Έτσι το Έγραψαν οι Μοίρες», μπαίνει πάλι σαν σίφουνας στη ζωή μας με το βιβλίο της «Όταν η αλήθεια ντύθηκε το Ψέμα», για να μας πει κάτι απλό και υπέροχο: «αγαπήστε, ονειρευτείτε, ζήστε, απολαύστε τον έρωτά σας χωρίς να αφήνετε το ψέμα να ντύνει την αλήθεια σας».

Σχετικές ειδήσεις