ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί στο κέντρο της Αθήνας

Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί στο κέντρο της Αθήνας
«Άνοιξαν» οι ουρανοί στο κέντρο της Αθήνας
INTIME

Η κακοκαιρία που έχει ξεκινήσει από χθες (19/09) -πρώτα από τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα- έφτασε και στην Αττική. Βρέχει καταρρακτωδώς σε Παγκράτι, Ηλιούπολη και Αμπελόκηπους.

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς και οι δρόμοι στο Παγκράτι, την Ηλιούπολη και τους Αμπελόκηπους, δεν άργησαν να μετατραπούν σε ποτάμια.

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει να «χτυπά» όλη τη χώρα από χθες το βράδυ, όταν προκάλεσε πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και δρόμους στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Φαρκαδόνα Τρικάλων το χαλάζι προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες.

Αντιμέτωποι με την κακοκαιρία είναι οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας, με τις μαρτυρίες τους από την θεομηνία χθες το βράδυ, να προκαλούν σοκ.

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Καταιγίδες και στην Αττική

Η αρχή έγινε με την Βόρεια Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια η Θεσσαλία δοκιμάστηκε με αρκετές και έντονες βροχοπτώσεις.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και θα είναι τοπικού χαρακτήρα και αφού «χτυπήσουν», την ανατολική, βόρεια και κεντρική Ελλάδα, σταδιακά θα περιοριστούν στις Σποράδες και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Εύβοιας.

Από το μεσημέρι και μετά κυρίως, τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα, ενώ προς το βράδυ θα φτάσουν και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Θυελλώδεις οι άνεμοι - Θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά στα Δωδεκάνησα θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και προς το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες νωρίς το πρωί θα είναι ισχυρές. Από το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και ιδιαιτέρως στη Χαλκιδική) θα είναι τοπικά ισχυρές. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα το απόγευμα στη Θεσσαλία θα σταματήσουν και από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά και βόρεια 5 με 6 και το πρωί στις Σποράδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη από το απόγευμα τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες βόρειοι 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο (21-22/9)

Το Σάββατο (21/9) στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια.

Γενικά αίθριος ο καιρός την Κυριακή (22/9) και μόνο στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

Δείτε στη gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Καταιγίδες και στην Αττική

Σχετικές ειδήσεις