ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Καβάλα: Πετούν μάσκες, γάντια και μαντηλάκια... στις αποχετεύσεις – Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός – Καβάλα: Πετούν μάσκες, γάντια και μαντηλάκια... στις αποχετεύσεις – Απίστευτες εικόνες
Associated Press

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Καθημερινή «μάχη» δίνουν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑ Καβάλας καθώς τις τελευταίες μέρες κάποιοι πολίτες απέκτησαν την κακιά συνήθεια να πετούν μάσκες, αντισηπτικά μαντηλάκια και γάντια στις αποχετεύσεις των σπιτιών τους.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, σύμφωνα με το kavalanews, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν να επιβαρύνουν τις αποχετεύσεις με υλικά που προκαλούν ζημιά στα δίκτυα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες στην παρακάτω gallery, η κατάσταση πλέον στον βιολογικό είναι ανεξέλεγκτη.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

«Παρακαλούμε τον κόσμο να σταματήσει να πετάει στις αποχετεύσεις όλα αυτά τα υλικά που φράζουν τα δίκτυα και δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα με αποτέλεσμα κάθε μέρα να πρέπει να αντιμετωπίσουμε έναν τεράστιο όγκο βλαβών», λέει στο kavalanews o πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης.

Και προσθέτει: «Πλέον η κατάσταση με τις μάσκες, τα γάντια και τα μαντηλάκια έχει ξεφύγει, παρά την προσπάθεια που κάνουμε να εξηγήσουμε στον κόσμο οι βλάβες στα δίκτυα μας είναι συνεχείς. Ας σκεφτούν ότι ταλαιπωρούνται και οι ίδιοι κάθε φορά που εμείς καλούμαστε να διορθώσουμε μία βλάβη».

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ

«Δεν επιβαρύνουμε τα αποχετευτικά μας δίκτυα

Αγαπητοί συνδημότες,

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία για όλους μας, σας ενημερώνουμε ότι το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας εργάζεται καθημερινά με στόχο την αδιάλειπτη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου μας.

Σε αυτή την προσπάθεια είναι αναγκαία η υπεύθυνη στάση όλων μας, προκειμένου να μην προκαλούμε επιπρόσθετη επιβάρυνση στα αποχετευτικά δίκτυα του Δήμου μας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εμφράξεις των δικτύων και ενδεχόμενες πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις, με περαιτέρω συνέπειες και στο περιβάλλον.

Δεν επιβαρύνουμε τα αποχετευτικά μας δίκτυα σημαίνει ότι δεν πετάμε αντισηπτικά μαντηλάκια, μάσκες, γάντια και τα υπόλοιπα είδη προσωπικής υγιεινής στις τουαλέτες μας. Φροντίζουμε τον εαυτό μας, προστατευόμαστε από τον κορωνοϊό, και παράλληλα προσέχουμε τα δίκτυα και τους συνανθρώπους μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Χρόνης Απόστολος»

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

MasterChef 4: Το μεγαλύτερο spoiler για φέτος είναι αυτό! Έξαλλη η παραγωγή με τη διαρροή

Σχετικές ειδήσεις