ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Μακάβρια μελέτη - Πόσους νεκρούς θα θρηνήσει η Ελλάδα από τον φονικό ιό

Κορονοϊός: Μακάβρια μελέτη - Πόσους νεκρούς θα θρηνήσει η Ελλάδα από τον φονικό ιό
Το IHME προχωρά σε μια εκτίμηση των απωλειών που θα αφήσει πίσω του ο ιός σε ζωές, ως το τέλος της πανδημίας

Κορονοϊός: Εκτιμήσεις για την εξέλιξη της νόσου Covid-19 στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα τους θανάτους από τον κορονοϊό στη Γηραιά Ήπειρο, δίνει αμερικανικό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Το Ινστιτούτο για την Εκτίμηση και την Καταμέτρηση Υγείας (IHME) της Ουάσιγκτον είναι ένα ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο εντός του πανεπιστημίου της αμερικανικής πρωτεύουσας που παρέχει πληροφορίες για ζητήματα δημόσιας υγείας.

Σε ανάλυση των κρουσμάτων, αλλά και της καμπύλης μετάδοσης του κορονοϊού στις χώρες της Ευρώπης, το IHME προχωρά σε μια εκτίμηση των απωλειών που θα αφήσει πίσω του ο ιός σε ζωές, ως το τέλος της πανδημίας.

Ήδη, οι νεκροί στην Ευρώπη ξεπερνούν τους 60.000 από την αρχή της επιδημίας του κορονοϊού, με πιο βαριά πληττόμενες χώρες την Ιταλία και την Ισπανία μέχρι στιγμής.

Το ενδιαφέρον της ανάλυσης του Ινστιτούτου αφορά στην εκτίμηση πως τόσο η Ιταλία, όσο όμως και η Ισπανία έχουν περάσει από την κορύφωση των κρουσμάτων κορονοϊού και ακολουθούν φθίνουσα πορεία.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σοκαριστικές είναι οι προβλέψεις των Αμερικανών για τους θανάτους που θα προκύψουν από τον κορονοϊό στη Βρετανία. Η χώρα που πήρε αυστηρά μέτρα περιορισμού πιο αργά δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωση της αύξησης κρουσμάτων και θυμάτων από τον κορονοϊό. Πρόβλεψη, ωστόσο, γίνεται και για τη χώρα μας.

Διαβάστε τις προβλέψεις του IHME στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Πέθανε γνωστή τραγουδίστρια - Ήταν μόλις 25 ετών

Σχετικές ειδήσεις