ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη για τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους

Σύσκεψη για τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους

Η πορεία των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων ετέθη στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Υποδομών.

Κατά τη συνάντηση, που μετείχαν ο Μάκης Βορίδης, ο Γιάννης Μαγκριώτης και ο Στ. Καλογιάννης, συζητήθηκε η πορεία παραχώρησης και η προσπάθεια επανέναρξης των έργων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «εξαιρετικά ωφέλιμη και δημιουργική» συζήτηση. Στόχος του υπουργείου, ανέφερε, είναι η σύνθεση απόψεων στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση αναμένεται ότι θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να παρέμβει στον Κώδικα Απαλλοτριώσεων.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο καταβάλλει προσπάθεια για τη χρηματοδότηση των κοινοπραξιών μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

«Όταν δημιουργείται ένας οικονομικός και νομικός έλεγχος σε έργα, στην πραγματικότητα εξετάζεται η δυνατότητα χρηματοδότησής τους. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν κάνει αυτό τον έλεγχο, διότι δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει. Το κάνει, διότι εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο. Επομένως, αυτό σημαίνει την κατ' αρχήν αποδοχή μιας τέτοιας προοπτικής και από αυτή την πλευρά αυτό είναι κάτι θετικό», ανέφερε.

Επίσης, ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι η αύξηση των διοδίων αποτελούσε συμβατική υποχρέωση, που εάν δεν εκπληρωνόταν, θα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό.