ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: «Πράσινο φως» για άρση τηλεφωνικού απορρήτου των ψαράδων που εμπλέκονται

Σήφης Βαλυράκης: «Πράσινο φως» για άρση τηλεφωνικού απορρήτου των ψαράδων που εμπλέκονται

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας εξέδωσε βούλευμα που ρητά επιτρέπει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τους ψαράδες.

Στόχος της άρσης του απορρήτου είναι να πέσει περισσότερο φως στο ερώτημα αν ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε ατύχημα ή αν υπάρχει εμπλοκή κάποιου άλλου προσώπου.

Η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη είχε ζητήσει να γίνει άρση απορρήτου των τηλεφώνων των αλιέων της περιοχής που δένουν τα σκάφη τους στο λιμάνι της Ερέτριας.

Οι αρχές φαίνεται να περνούν από «κόσκινο» τόσο τους ψαράδες όσο και τον αυτόπτη μάρτυρα που είχε υποστηρίξει ότι αλιευτικό σκάφος βρέθηκε δίπλα στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη έφερε δύο γύρους από τη βάρκα του πρώην υπουργού, με αποτέλεσμα να προκαλέσει κυματισμό, που πιθανόν να ευθύνεται για την πτώση του Χανιώτη πολιτικού στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος δύο ψαράδων έχει σχηματιστεί δικογραφία για ψευδορκία καθώς στις πρώτες καταθέσεις τους υποστήριξαν διαφορετικά πράγματα από αυτά που διαπιστώθηκαν σε φωτογραφίες και σε ερασιτεχνικό drone.

Ωστόσο οι λιμενικοί εκτιμούν ότι δεν σχετίζονται με το συγκεκριμένο περιστατικό της υπόθεσης του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Τσιόδρα, Χαρδαλιά