ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Lockdown: Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Τσιόδρα, Χαρδαλιά

Lockdown: Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Τσιόδρα, Χαρδαλιά
ASSOCIATED PRESS

Lockdown: Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, κυρίως όσον αφορά στις μεταλλάξεις αλλά και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και την αύξηση των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ - Το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε πώς ανάλογα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ θα κάνει εισήγηση για ολικό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική.

Έκτακτη σύσκεψη θα έχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός από νωρίς το πρωί έχει συνεχείς συσκέψεις με τους συνεργάτες του προκειμένου να αποτιμηθεί η νέα κατάσταση και να αποφασιστούν τυχόν νέες παρεμβάσεις.

Την ίδια ώρα η επιτροπή των ειδικών φαίνεται να ανησυχεί για την εξάπλωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα και να χτυπά καμπανάκι για τις αντοχές του συστήματος υγείας αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων τα επόμενα 24ωρα.

Όλα τα δεδομένα θα τεθούν επί τάπητος στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και θα αποφασιστεί αν πρέπει άμεσα να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα κυρίως για τι περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο όπως η Αττική.

Η σύσκεψη έρχεται λίγη ώρα μετά τη «βόμβα» που έριξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για σύντομο ολικό lockdown στην Αττική εάν τα δεδομένα συνεχίσουν έτσι, καθώς το ΕΣΥ ασφυκτιά.

Γεμίζουν ταχύτατα οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε πως η πληρότητα στις κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική ανέρχεται πλέον στο 71%.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ στις 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, στις 7/2, 245 και στις 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. Δίνουμε μάχη με το χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού», συμπλήρωσε.

Συναγερμό σημαίνουν και οι μολύνσεις στα μικρά παιδιά, με τον Υπουργό Υγείας να τονίζεις πως «την περίοδο 24/1-30/1 είχαμε αύξηση 11% των κρουσμάτων στις ηλικίες 0-9.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Οργιάζει η «μαύρη αγορά» των μαϊμού-εμβολίων - Κάνουν και «εκπτώσεις»