ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Υπόμνημα του Π.Ε.Σ.Υ. Α.Μ.Θ. στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Αλεξανδρούπολη: Υπόμνημα του Π.Ε.Σ.Υ. Α.Μ.Θ. στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Υπόμνημα τριών προτάσεων, σε θέματα που, όπως εκτιμά, χρήζουν παρέμβασης και ενεργειών από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έθεσε υπόψη του κ. Χρυσοχοϊδη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. και πρόεδρος του Επιμελητήριου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Τα ασφαλή σύνορα, η πάταξη του παραεμπορίου και τα Τελωνεία Καστανεών και Κήπων, είναι τα σημεία στα οποία, σύμφωνα με τον κ. Τοψίδη, με τις απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς υπουργείου, «θα δοθεί μία σημαντική ώθηση στη συνολική προσπάθεια για την οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας».

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ Α.Μ.Θ., προτείνει για:

  • Τα ασφαλή σύνορα: την επιτάχυνση της πρόσληψης των 800 συνοριοφυλάκων που έχει ανακοινωθεί για την περιοχή του Έβρου, η οποία «θα συνδράμει αποφασιστικά στην ασφάλεια των συνόρων του Έβρου, αλλά και της χώρας εν γένει» καθώς «είναι σημαντικό για τον επιχειρηματία να ενεργεί σε ασφαλές περιβάλλον». Ταυτόχρονα ο κ. Τοψίδης δήλωσε πως «είναι κοινώς παραδεκτό ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης τους τελευταίους 18 μήνες έχουν ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των Εβριτών».
  • Τα τελωνεία Καστανεών και Κήπων: τη γνωστοποίηση του χρόνου επαναλειτουργίας του τελωνείου των Καστανεών, η οποία διεκόπη «λόγω της μεταναστευτικής κρίσης της περιόδου Φεβρουαρίου/Μαρτίου 2020…» και την «αύξηση της αστυνομικής δύναμης στο τελωνείο των Κήπων προκειμένου οι απαραίτητοι έλεγχοι να διενεργούνται ταχύτερα και να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις και "ουρές" αναμονής που λειτουργούν αποτρεπτικά ειδικά για τις τουριστικές επισκέψεις».
  • Την πάταξη του παραεμπορίου: την εντατικοποίηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας «δυνάμει ενεργειών της Ελληνικής Αστυνομίας» και την ανάληψη όλων εκείνων των πρωτοβουλιών «που κατά καιρούς έχουν αναδειχθεί τοπικά ως προτάσεις-λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα».

Σημειώνεται πως το υπόμνημα τέθηκε υπόψη του κ. Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τη συμμετοχή των προέδρων των Περιφερειακών Επιμελητηριακών Συμβουλίων αλλά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ εκθέτει τους δημάρχους για την κακοκαιρία «Μήδεια»