ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Με νοητική υστέρηση η 8χρονη που έπεσε θύμα βιασμού

Ρόδος: Με νοητική υστέρηση η 8χρονη που έπεσε θύμα βιασμού
pixabay

Ρόδος: Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες με τον βιασμό της 8χρονης - Πού στρέφει τις έρευνες της η ΕΛΑΣ

Η αστυνομία μετέβη άμεσα στο σπίτι του κοριτσιού, το οποίο έμενε μαζί με τα τρία αδέρφια της και την μητέρα της σε ένα χωριό. Μετέφεραν την 8χρονη στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όπου διαπιστώθηκε πως έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και έφερε τραυματισμό.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι στο σώμα και στα απόκρυφα σημεία του παιδιού υφίστανται ενδείξεις, δηλωτικές κακοποίησης. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ως τώρα όμως ο τρόπος που αυτά προκλήθηκαν με αποτέλεσμα να μην έχει αποκλειστεί αρμοδίως το ενδεχόμενο (μικρές θεωρούνται οι πιθανότητες αλλά υφίστανται) η ανήλικη να έχει αυτοτραυματιστεί.

Λόγω νοητικής στερήσεως του παιδιού η εξέταση της χθες, Τετάρτη, παρουσία παιδοψυχολόγου δεν υπήρξε διαφωτιστική. Η παιδοψυχολόγος στην πολύωρη κατάθεση της δεν κατέληξε χθες σαφώς στο τι έχει συμβεί.

Πιθανολογήθηκε ότι οι κακοποιήσεις προήλθαν από αντικείμενο με το παιδί να φέρεται να έχει «παράπονο» με συγγενικό του πρόσωπο, που είναι αυστηρό ενώ άγνωστη παραμένει ακόμα η ταυτότητα του δράστη με την αστυνομία να στρέφει την προσοχή της στο οικογενειακο περιβάλλον της 8χρονης.

Θα απαιτηθούν προφανώς κι άλλες συνεδρίες και άλλοι τρόποι προσεγγίσεως του παιδιού προκειμένου να ξεκαθαρίσει αρμοδίως τι έχει συμβεί.

Ομοίως δεν υπήρξαν μέχρι αργά χθες το απόγευμα διαφωτιστικές και οι λοιπές παράλληλες έρευνες που διεξήχθησαν.

Με νοητική υστέρηση και η μητέρα της 8χρονης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ σοβαρά νοητικά προβλήματα αντιμετωπίζει και η μητέρα της 8χρονης γι' αυτό και οι ηλικιωμένοι γονείς της είχαν αναλάβει την ανατροφή τόσο της 8χρονης όσο και των δύο μικρότερων αδελφών της. Το παιδί πηγαίνει σε ειδικό σχολείο στη Ρόδο, ενώ οι γονείς της είναι σε διάσταση, με τον πατέρα της να λείπει καθώς εργάζεται ως ναυτικός.

Τον περασμένο Απρίλιο η μητέρα έφερε στον κόσμο ένα μωρό με τον Ρομά σύντροφο της το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησαν να πουλήσουν κάτι το οποίο απετράπη. Μόλις αυτή η πληροφορία έφτασε στις αρχές ξεκίνησαν να παρακολουθούν την οικογένεια οι κοινωνικές υπηρεσίες του νησιού.

Πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε την μικρή και τα δυο της αδέλφια, η θεία της η οποία φωτογράφισε τη μικρή με το κινητό της, να έχει σημάδια στο σώμα της.

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση – Πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» «χτυπά» και την Αττική - Σε ποιες περιοχές βρέχει καταρρακτωδώς

Νορβηγία: Ο 37χρονος τοξοβόλος σκότωσε 5 άτομα σε 34’ – Φέρεται να ήταν προσηλυτισμένος στο Ισλάμ