ΕΛΛΑΔΑ

Ωρωπός: Η ντροπιαστική εικόνα με το λάστιχο στην ηλικιωμένη και η θέση των νοσηλευτών

Ωρωπός

Η φωτογραφία που έκανε το γύρο του Διαδικτύου δείχνει έναν άνθρωπο μέλος πληρώματος ιδιωτικού ασθενοφόρου να καταβρέχει με το λάστιχο τη γυμνή ασθενή με πάνω σε μια κουβέρτα σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό

Οργή προκάλεσε η εικόνα που δείχνει πλήρωμα ιδιωτικού ασθενοφόρου στον Ωρωπό να πλένει με το λάστιχο γυμνή 70χρονη γυναίκα με ψυχική ασθένεια στην πυλωτή πολυκατοικίας για να την βάλει μέσα στο όχημα.

Η φωτογραφία που έκανε το γύρο του Διαδικτύου δείχνει έναν άνθρωπο μέλος πληρώματος ιδιωτικού ασθενοφόρου να καταβρέχει με το λάστιχο τη γυμνή ασθενή με πάνω σε μια κουβέρτα σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Το θλιβερό και αποτροπιαστικό αυτό περιστατικό έγινε στις 28 Φεβρουαρίου, όταν έπειτα από καταγγελίες κατοίκων, ιδιωτικό ασθενοφόρο έφτασε στη συγκεκριμένη πολυκατοικία στον Ωρωπό για να παραλάβει μια 70χρονη, η οποία - λόγω ψυχικών προβλημάτων - ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου βρήκε τη γυναίκα σε άθλια κατάσταση. Έπρεπε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Επέλεξαν όμως πρώτα να την πλύνουν, όχι στο διαμέρισμα της, αλλά γυμνή στην πυλωτή και μάλιστα με λάστιχο, με την εικόνα να προκαλεί σοκ.

Αμέσως, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έθεσε σε αργία τον έναν από τους δύο νοσηλευτές, που εργάζεται παράλληλα στο Δαφνί.

Η συνήγορός τους, από την άλλη, μιλώντας στο MEGA, υποστηρίζει πως η γυναίκα βρέθηκε μέσα σε ακαθαρσίες και ότι το πλήρωμα του ιδιωτικού ασθενοφόρου δεν είχε άλλη λύση για να μπορέσει να την βοηθήσει και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμου.