Ωρωπός - Δικηγόρος του νοσηλευτή: Η εικόνα που παρουσιάζεται δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα

Ωρωπός: Σάλο και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η εικόνα της 69χρονης που κείτονταν γυμνή πάνω σε μια κουβέρτα στην πυλωτή της πολυκατοικίας, στο οποίο βρίσκεται και το διαμέρισμά της - Τι δηλώνει η δικηγόρος του νοσηλευτή
Ωρωπός - Δικηγόρος του νοσηλευτή: Η εικόνα που παρουσιάζεται δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα
4'

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για το περιστατικό προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που έλαβε χώρα στον Ωρωπό. Με παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου διατάχθηκε η διενέργεια έρευνας για το αδίκημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου ατόμου. Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο.

Για το περιστατικό η δικηγόρος του νοσηλευτή που κατηγορείτε ανέφερε: «ανατέθηκε σήμερα το πρωί στο Δικηγορικό μας Γραφείο η υπόθεση του νοσηλευτή- διασώστη Κ.Χ, η οποία αφορά σε περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας εχθές σχετικά με την αντιμετώπιση ψυχικά ασθενούς από μέλη πληρώματος ασθενοφόρου.

Κατόπιν Δημοσιευμάτων πληροφορηθήκαμε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος των βασανιστηρίων από τον ανωτέρω εντολέα μας».

Και πρόσθεσε: «Η εικόνα που παρουσιάζεται μέχρι τώρα από τα ΜΜΕ και οφείλεται σε αποσπασματική διαρροή παρανόμως κτηθέντος αποδεικτικού υλικού δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, τις συνθήκες που έλαβε χώρα το περιστατικό και κυρίως με την ποιότητα και το ήθος της προσωπικότητας του εντολέα μας, όπως επιχειρείται αυτή να σκιαγραφηθεί από τρίτους που ουδεμία γνώση έχουν της πραγματικής διάστασης του περιστατικού.

Είναι η πολλοστή φορά που για την ικανοποίηση ενός άσχετου με την ποινική δίκη μεγέθους, αυτού της ικανοποίησης του κοινού περί δικαίου αισθήματος, επιλέγεται μια ακραία νομική επιλογή με τον χαρακτηρισμό μιας πράξης ως δήθεν «βασανιστηρίου» από τον Αρμόδιο για την άσκηση της Ποινικής Δίωξης κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την συμβολή μας στην περαιτέρω διερεύνηση αυτής της υποθέσεως, αυτή θα τοποθετηθεί νομικά στην πραγματική της διάσταση και θα αξιολογηθεί η μέχρι τώρα άριστη προσωπική και υπηρεσιακή συμπεριφορά του εντολέα μας».

Δήμαρχος Ωρωπού στο Newsbomb.gr: H γυναίκα βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι «έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τον δήμο Ωρωπού για το περιστατικό». O δήμαρχος σχολίασε ότι το ασθενοφόρο είχε κληθεί να παραλάβει την γυναίκα από την κατοικία της, στην οποία ζούσε αβοήθητη. Ωστόσο, για άγνωστο λόγο, αποφασίστηκε να την ξαπλώσουν σε μία κουβέρτα, και χωρίς τα ρούχα της, να την πλύνουν με ένα λάστιχο.

Ο κ. Γιασημάκης μας πληροφόρησε ότι «η 69χρονη από τις 28 Φεβρουαρίου βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα».

Για το αν η γυναίκα έχει συγγενείς, ο δήμαρχος επεσήμανε πως η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου έψαξε να τους βρει, αλλά δυστυχώς η 69χρονη δεν έχει κανέναν.

Υπουργός Υγείας: «Άθλιο περιστατικό»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε λόγο για «άθλιο περιστατικό» και διευκρίνισε ότι με αυτό δεν έχουν καμία σχέση οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Ο κ. Πλεύρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

«Ήδη τον θέσαμε σε αργία»

Μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι», του ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε εκ νέου στο απάνθρωπο περιστατικό του Ωρωπού αναφέροντας ότι ήδη τέθηκε σε αργία ο ένας εκ των δύο εργαζόμενων, ο οποίος είναι υπάλληλος στο Δαφνί.

«Χάνουμε τα λόγια μας και είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο αυτό που έγινε. Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο δεν είναι του ΥΠ. Υγείας, δεν είναι του ΕΚΑΒ ή του ΕΣΥ. Είναι ιδιωτικό και δεν υπάρχει καμία αρμοδιότητα του υπουργείου. Καλά έκανε ο Δήμος και κάνει τις όποιες ενέργειες. Ωστόσο προέκυψε ότι ο ένας από τους δύο παράλληλα με την ιδιωτική του δραστηριότητα, είναι και εργαζόμενος στο Δαφνί. Δεν συνδέεται το περιστατικό με το νοσοκομείο αλλά δεν συνάδει η συμπεριφορά του.»

«Ήδη τον θέσαμε σε αργία. Επειδή έχω πλήρη εικόνα από τα ασθενοφόρα μας που δεν έχει καμία σχέση η συμπεριφορά τους. Είναι απαξία, στα όρια του βασανιστηρίου αυτό που έχει γίνει. Δεν υπάρχει διαδικασία εμπλοκής για τα ασθενοφόρα τα ιδιωτικά. Παίρνουν πιστοποίηση από το μεταφορών. Λειτουργούν μόνο στο πλαίσιο της μεταφοράς. Δεν συνδέονται με νοσηλεία. Δεν πιστοποιείται από το υπουργείο Υγείας.»

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή