ΕΛΛΑΔΑ

Ωρωπός: Εισαγγελική έρευνα για το πλήρωμα ασθενοφόρου που κατάβρεξε γυμνή σε πυλωτή

Ωρωπός
Σάλος από τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό που δείχνουν πλήρωμα ασθενοφόρου να καταβρέχει με λάστιχο ηλικιωμένη γυναίκα σε πυλωτή 

Σάλος από τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό που δείχνουν πλήρωμα ασθενοφόρου να καταβρέχει με λάστιχο ηλικιωμένη γυναίκα σε πυλωτή 

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά τις εικόνες ντροπής με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου του να πλένει με το λάστιχο, γυμνή σε πυλωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα πριν να την παραλάβει. Με παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου διατάχθηκε η διενέργεια έρευνας για το αδίκημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου ατόμου. Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο.

Ήδη, έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τον δήμο Ωρωπού για το περιστατικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ασθενοφόρο είχε κληθεί να παραλάβει την 70χρονη γυναίκα από την κατοικία της, στην οποία ζούσε αβοήθητη. Για άγνωστο λόγο, αποφασίστηκε να την ξαπλώσουν σε μία κουβέρτα, χωρίς τα ρούχα της, και να την πλύνουν με ένα λάστιχο.

Οι εικόνες με το πλήρωμα ασθενοφόρου κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου και προκαλούν οργή. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε λόγο για «άθλιο περιστατικό» και διευκρίνισε ότι με αυτό το άθλιο περιστατικό δεν έχουν καμία σχέση οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Ο κ. Πλεύρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές».

Ωρωπός: Καμία δικαιολογία για ό,τι συνέβη, απαντά ο δήμαρχος

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ό,τι έχει συμβεί» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο κ. Γιασημάκης. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ωρωπού, η ηλικιωμένη που φαίνεται στη φωτογραφία είναι μια 69χρονη γυναίκα για την οποία υπήρχαν καταγγελίες ότι είναι σε κακή κατάσταση και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Όσον αφορά το ασθενοφόρο που παρενέβη είπε ότι «το όχημα ανήκει στον δήμο και τη διαχείριση έχει ιδιωτική εταιρεία»

Μιλώντας χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ωρωπού είπε ότι «οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».

«Στη σύμβαση προβλέπεται ρητά οι υπάλληλοι να είναι πτυχιούχοι και να έχουν εργασιακή εμπειρία. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκαναν, μας πάει αιώνες πίσω» πρόσθεσε ο κ. Γιασημάκης.

Μετά την κατακραυγή ο δήμαρχος Ωρωπού σε ανακοίνωσή του, την Κυριακή (5/3), ανέφερε ότι από τη μια έδωσε εντολή για «κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε. που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν».