ΕΛΛΑΔΑ

Ωρωπός: «Μας ζήτησε να την πλύνουμε» - Τι απάντησαν οι νοσηλευτές για τις εικόνες ντροπής

Ωρωπός
Σάλος από τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό

«Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν», ανέφερε ο δήμαρχος Ωρωπού

Σάλο έχει προκαλέσει η εικόνα με τους νοσηλευτές του δήμου Ωρωπού να καταβρέχουν με λάστιχο γυμνή ηλικιωμένη γυναίκα σε πυλωτή. Οι εικόνες ντροπής που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τον δήμαρχο Ωρωπού, Γιώργο Γιασημάκη, να δηλώνει ότι οι δύο άνδρες που φαίνονται στη φωτογραφία ντροπής «είναι πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου, το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος».

Την ίδια στιγμή που οι εικόνες αυτές κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας οργή σε όσους τις βλέπουν, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλά για «άθλιο περιστατικό». Μάλιστα, διευκρινίζει ότι με αυτό το άθλιο περιστατικό δεν έχουν καμία σχέση οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Ο κ. Πλεύρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές».

Ωρωπός: Καμία δικαιολογία για ό,τι συνέβη, απαντά ο δήμαρχος

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ό,τι έχει συμβεί» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο κ. Γιασημάκης. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ωρωπού, η ηλικιωμένη που φαίνεται στη φωτογραφία είναι μια 69χρονη γυναίκα για την οποία υπήρχαν καταγγελίες ότι είναι σε κακή κατάσταση και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Όσον αφορά το ασθενοφόρο που παρενέβη είπε ότι «το όχημα ανήκει στον δήμο και τη διαχείριση έχει ιδιωτική εταιρεία»

Μιλώντας χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ωρωπού είπε ότι «οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».

«Στη σύμβαση προβλέπεται ρητά οι υπάλληλοι να είναι πτυχιούχοι και να έχουν εργασιακή εμπειρία. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκαναν, μας πάει αιώνες πίσω» πρόσθεσε ο κ. Γιασημάκης.

Μετά την κατακραυγή ο δήμαρχος Ωρωπού σε ανακοίνωσή του, την Κυριακή (5/3), ανέφερε ότι από τη μια έδωσε εντολή για «κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε. που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν».

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Ωρωπού σημειώνει ότι «επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο».

«Από εκεί και πέρα βάσει της ΕΔΕ θα διακόψουμε τη σύμβαση και το πόρισμα θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα» κατέληξε ο δήμαρχος Ωρωπού στις δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας.

Ωρωπός: Σάλος με τις εικόνες ντροπής

Το συμβάν καταγγέλθηκε στον δήμαρχο Ωρωπού Γεώργιο Γιασημάκη, ο οποίος προέβη σε άμεσες ενέργειες, όπως ανέφερε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Newsbomb.gr.

Ο δήμαρχος κάλεσε την ιδιωτική εταιρεία ζητώντας τον λόγο από τον ιδιοκτήτη για το συγκεκριμένο συμβάν, ενώ μίλησε προσωπικά και με τους διασώστες, οι οποίοι, όπως μας μετέφερε, επικαλέστηκαν διάφορες δικαιολογίες για αυτή τη συμπεριφορά, όπως ότι... δεν είχαν νερό ή άλλο μέσο για να καθαρίσουν τη γυναίκα ώστε να γίνει η διακομιδή.

Ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου πληρώματος από τον ιδιοκτήτη και διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό, η οποία θα ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας.