ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ωρωπού στο Newsbomb.gr: H γυναίκα βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό, δεν βρήκαμε κανέναν συγγενή

Δήμαρχος Ωρωπού στο Newsbomb.gr: H γυναίκα βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό, δεν βρήκαμε κανέναν συγγενή

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες απάνθρωπης συμπεριφοράς από πλήρωμα ασθενοφόρου σε βάρος ηλικιωμένης στον Ωρωπό. «Ψάξαμε, αλλά δεν βρήκαμε δικούς της ανθρώπους», αναφέρει στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Γιασημάκης.

Σάλο και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η εικόνα της 69χρονης που κείτονταν γυμνή πάνω σε μια κουβέρτα στην πυλωτή της πολυκατοικίας, στο οποίο βρίσκεται και το διαμέρισμά της. Και οι εικόνες ντροπής δεν σταματούν εδώ, καθώς δεν φτάνει που η γυναίκα ήταν χωρίς ρούχα, οι δύο άνδρες, μέλη πληρώματος ασθενοφόρου το οποίο είχε κληθεί να την παραλάβει, ήταν από πάνω της και την κατέβρεχαν με λάστιχο προκαλώντας το κοινωνικό αίσθημα.

Για το περιστατικό προσβολής ανθρώπινης αξιοπρέπειας διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα. Με παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου διατάχθηκε η διενέργεια έρευνας για το αδίκημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου ατόμου. Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο.

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι «έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τον δήμο Ωρωπού για το περιστατικό». O δήμαρχος σχολίασε ότι το ασθενοφόρο είχε κληθεί να παραλάβει την γυναίκα από την κατοικία της, στην οποία ζούσε αβοήθητη. Ωστόσο, για άγνωστο λόγο, αποφασίστηκε να την ξαπλώσουν σε μία κουβέρτα, και χωρίς τα ρούχα της, να την πλύνουν με ένα λάστιχο.

Ο κ. Γιασημάκης μας πληροφόρησε ότι «η 69χρονη από τις 28 Φεβρουαρίου βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα».

Για το αν η γυναίκα έχει συγγενείς, ο δήμαρχος επεσήμανε πως η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου έψαξε να τους βρει, αλλά δυστυχώς η 69χρονη δεν έχει κανέναν.

Υπουργός Υγείας: «Άθλιο περιστατικό»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε λόγο για «άθλιο περιστατικό» και διευκρίνισε ότι με αυτό δεν έχουν καμία σχέση οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Ο κ. Πλεύρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

«Ήδη τον θέσαμε σε αργία»

Μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι», του ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε εκ νέου στο απάνθρωπο περιστατικό του Ωρωπού αναφέροντας ότι ήδη τέθηκε σε αργία ο ένας εκ των δύο εργαζόμενων, ο οποίος είναι υπάλληλος στο Δαφνί.

«Χάνουμε τα λόγια μας και είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο αυτό που έγινε. Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο δεν είναι του ΥΠ. Υγείας, δεν είναι του ΕΚΑΒ ή του ΕΣΥ. Είναι ιδιωτικό και δεν υπάρχει καμία αρμοδιότητα του υπουργείου. Καλά έκανε ο Δήμος και κάνει τις όποιες ενέργειες. Ωστόσο προέκυψε ότι ο ένας από τους δύο παράλληλα με την ιδιωτική του δραστηριότητα, είναι και εργαζόμενος στο Δαφνί. Δεν συνδέεται το περιστατικό με το νοσοκομείο αλλά δεν συνάδει η συμπεριφορά του.»

«Ήδη τον θέσαμε σε αργία. Επειδή έχω πλήρη εικόνα από τα ασθενοφόρα μας που δεν έχει καμία σχέση η συμπεριφορά τους. Είναι απαξία, στα όρια του βασανιστηρίου αυτό που έχει γίνει. Δεν υπάρχει διαδικασία εμπλοκής για τα ασθενοφόρα τα ιδιωτικά. Παίρνουν πιστοποίηση από το μεταφορών. Λειτουργούν μόνο στο πλαίσιο της μεταφοράς. Δεν συνδέονται με νοσηλεία. Δεν πιστοποιείται από το υπουργείο Υγείας.»

Διαβάστε επίσης:

Ωρωπός: Με εντολή Πλεύρη απολύεται ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων που κατέβρεξαν γυμνή ηλικιωμένη

Ωρωπός: Εισαγγελική έρευνα για το πλήρωμα ασθενοφόρου που κατάβρεξε γυμνή σε πυλωτή

Ωρωπός: «Μας ζήτησε να την πλύνουμε» - Τι απάντησαν οι νοσηλευτές για τις εικόνες ντροπής