ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Χημικά και μολότοφ στο κέντρο

Ναυάγιο στην Πύλο: Πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Χημικά και μολότοφ στο κέντρο
EUROKINISSI

Ναυάγιο στην Πύλο: Το απόγευμα της Πέμπτης (15/6) πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ένταση στο κέντρο της πρωτεύουσας

Σε εξέλιξη βρίσκονται δυο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας ως διαμαρτυρία για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Στο Σύνταγμα καλούν συνδικάτα της Αττικής, ενώ στα Προπύλαια στην Ακαδημίας συγκεντρώνονται αντιρατσιστικές οργανώσεις και αριστερές παρατάξεις με την πρόθεση να ακολουθήσει πορεία έως το Σύνταγμα.

Από τα μεγάφωνα οι διοργανωτές αναφέρονται «στο δικαίωμα στο άσυλο και την αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής», αλλά και «στους εγκληματίες διακινητές που εκμεταλλεύονται μετανάστες και πρόσφυγες», εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα.

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αμαλίας μπροστά στη Βουλή και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της Ομήρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα πριν τις 21:00 στο κέντρο της Αθήνας επικράτησε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων της Αστυνομίας. Για αρκετή ώρα στο κέντρο επικράτησε πανικός με ρίψεις μολότοφ και χημικών.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχες πορείες πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη. Εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς διαμαρτύρονται για την κατάσταση στο μεταναστευτικό, με αφορμή την απώλεια δεκάδων ζωών στο θλιβερό ναυάγιο στα ανοικτά της Πύλου.