ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Οι ενδείξεις για την ύπαρξη συνεργού στη δολοφονία της Αναστάζια

Κως: Οι ενδείξεις για την ύπαρξη συνεργού στη δολοφονία της Αναστάζια

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης για την υπόθεση στην Κω: «Πολύ δύσκολο να έχει γίνει από ένα άτομο η μεταφορά του πτώματος»

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 27χρονης της Αναστάζια από την Πολωνία, η οποία μετά από 6 ημέρες αναζητήσεων εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή Αλυκές, στην Κω, το απόγευμα της Κυριακής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας, η σορός της οποίας – υπενθυμίζεται ότι βρέθηκε σκεπασμένη με κλαδιά και χόρτα, τυλιγμένη με ένα σεντόνι, μέσα σε μια μαύρη σακούλα.

Οι αναλύσεις από DNA και αποτυπώματα εκτιμάται πως θα αποκαλύψουν την «ταυτότητα» του δολοφόνου της Αναστάζια, αλλά και του συνεργού του καθώς εκτιμάται πως το πτώμα της δεν μεταφέρθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής από ένα άτομο.

O Δημήτρης Γαλεντέρης αναφέρθηκε στην υπόθεση, λέγοντα πως τα αποτελέσματα του DNA θα είναι κομβικά για την υπόθεση.

«Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν το αποτελέσματα του DNA για να δούμε ποια είναι τα άτομα, πόσα και τι ακριβώς συνέβη. Θα έχουν μεγάλη σημασία για τη συνέχεια της υπόθεσης. Η τοποθεσία είναι πολύ κοντά στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη. Κατά τα άλλα η συσκευασία του πτώματος και η τοποθέτηση σε αυτό το σημείο είναι αντιφατική γιατί είναι πιο μελετημένη σαν πράξη (σ.σ. η κάλυψη του σώματος σε αντιστοιχία με την τοποθεσία κοντά στο σπίτι του 32χρονου). Νομίζω πως αυτό που συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση, είναι πως είναι πολύ δύσκολο να έχει γίνει από ένα άτομο η μεταφορά».

Γιώργος Καλλιακμάνης: «Έπρεπε να αναλάβει το Ανθρωποκτονιών από την αρχή»

Λίγο αργότερα ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μίλησε για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στην τηλεόραση του Μega είπε ότι πιστεύει πως ο συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές λέει ψέματα από την αρχή ή δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση

«Κατά την άποψή μου, ο άνθρωπος αυτός στην αρχή έλεγε την αλήθεια. Κατόπιν άρχισα να αμφιβάλω. Μπορεί να περνάει από μυαλό του πως τη σκότωσε και γι’ αυτό ήταν διστακτικός σε αυτά που έλεγε αρχικά. Αμφιβάλλω αν στη συνέχεια έλεγε την αλήθεια. Νιώθω άσχημα γιατί αυτή η υπόθεση δεν βρήκε από την αρχή. Έπρεπε να αναλάβει το Ανθρωποκτονιών από την αρχή. Λέει πως δεν αντιλήφθηκε ότι γύρισε ο Μπαγκλαντεζιανός για να κοιμηθεί ενώ όπως είχε πει νωρίτερα, είχε ανησυχήσει. Βλέπω ένα μπέρδεμα που ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχει».

Στη συνέχεια, ο κ. Καλλιακμάνης αναφέρθηκε στην τσάντα που βρέθηκε πάνω στο άψυχο και γυμνό κορμί της κοπέλας.

«Σε αυτά τα εγκλήματα πολλές φορές ο δολοφόνος δεν θέλει να διασπείρει πράγματα ώστε να βρεθούν σε άλλα στοιχεία. Το τηλέφωνο μπορούσε να δώσει πληροφορίες, η τσάντα μπορεί απλώς να μην την αφαίρεσε από πάνω της. Το έγκλημα θα εξιχνιαστεί».