ΕΛΛΑΔΑ

Εγκληματικότητα: Στο απροχώρητο οι βίαιες επιθέσεις ανηλίκων-Ανησυχητική αύξηση της παραβατικότητας

Εγκληματικότητα: Στο απροχώρητο οι βίαιες επιθέσεις ανηλίκων-Ανησυχητική αύξηση της παραβατικότητας
Φωτογραφία Αρχείου

Εγκληματικότητα: Ανησυχεί η αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας ανηλίκων

Δεν έχουν τέλος οι βίαιες επιθέσεις ανηλίκων σε βάρος συνομηλίκων τους με σκοπό να τους ληστέψουν με το φαινόμενο να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις καθημερινά.

Ακόμα ένα βίαιο περιστατικό συμπλοκής μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουνίου στο Ίλιον και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Δημοκρατίας, όταν πέντε αγόρια ηλικίας από 13 έως 16 ετών επιτέθηκαν σε παρέα τριών εφήβων.

Η ομάδα των αγοριών προσέγγισε τους τρεις έφηβους και αφού τους εκφόβισαν τους άρπαξαν όσα χρήματα είχαν μαζί τους. Τα θύματα, και ενώ βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ, κατάφεραν να ειδοποιήσουν την αστυνομία που λίγη ώρα μετά συνέλαβε τους δράστες.

«Έχω ακούσει πολλά και εγώ σε αυτήν την περιοχή και όχι μόνο, αλλά γενικά προσπαθώ να προστατεύομαι με όποιον τρόπο μπορώ. Να έρθουν να μας πάρουν τα κινητά και πολλά άλλα. Μπορεί ξέρω ‘γω να έχουν στήσει άτομα να τα περιμένουνε για να τα κλέψουνε», λένε ανήλικοι.

Μιλώντας στην κάμερα του MEGA, αποκαλύπτουν πως καλούνται συχνά να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά, καθώς πλέον ακόμα και μία απλή βόλτα με την παρέα τους μπορεί εύκολα να πάρει άσχημη τροπή.

«Προχτές ήταν κάτι γνωστοί μου και τους την μπήκανε κάτι παιδιά με μαχαίρια, απειλήσαν για κινητά, για τσαντάκια, για λεφτά. Το ένα παιδί δε δέχτηκε να δώσει το κινητό του και απλά το βάρεσε μαχαιριά στα πλευρά».

Ανησυχητική αύξηση

Τι κι αν τα σχολεία έχουν κλείσει, τα περιστατικά εγκληματικότητας με θύματα ανήλικα παιδιά δεν έχουν τελειωμό.

Στο στόχαστρο μπαίνουν πιο ευάλωτοι νέοι, στους οποίους επιτίθενται με βία και αποσπούν χρήματα αλλά και προσωπικά αντικείμενα.

Τα παιδιά, προκειμένου να προστατευτούν επιλέγουν να βγαίνουν σε μεγάλες παρέες, έτσι ώστε να μην πηγαίνουν σε μέρη που φαίνονται επικίνδυνα, ενώ πάντα ενημερώνουν τους γονείς τους, σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

Σε έξαρση το bullying

Πέρα από τα περιστατικά κλοπών όμως σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζεται και ο σχολικός εκφοβισμός ακόμα και έξω από τους αίθουσες, με νέους να απειλούν συνομήλικούς τους χωρίς καν να διστάζουν να γίνουν ακόμα και βίαιοι.

«Υπήρξε μια παρέα ατόμων που βρήκε τη χαρά να έρθει και να αρχίζουν να τους πετάνε πράγματα, όπως μπάλες νερού, πέτρες, χαλίκια. Το κάνει για να φανεί μάγκας ή να δείξει στους φίλους του ότι είναι ουάου».

Ένα 15χρονο αγόρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από συνομηλίκους του, που τον χτύπησαν με κλωτσιές στο σώμα κα`

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένα 15χρονο παιδί έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από συνομήλικους του. Ο ανήλικος χτυπήθηκε με κλωτσιές στο σώμα και το κεφάλι, με αποτέλεσμα να του ραγίσουν δύο πλευρά. Σε αυτή την περίπτωση οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης.