ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Ο 80χρονος φέρεται να μαστίγωνε το άλογο πριν αυτό ξεψυχήσει

Κέρκυρα: Ο 80χρονος φέρεται να μαστίγωνε το άλογο πριν αυτό ξεψυχήσει

Κέρκυρα: Σήμερα αναμένεται η κτηνιατρική γνωμάτευση για τον θάνατο του αλόγου

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο του άτυχου αλόγου που έσερνε αμαξάς στην Κέρκυρα.

Τα πρώτα στοιχεία έδειξαν πως την ώρα που το άλογο κατέρρευσε, επάνω στην άμαξα δεν υπήρχε τουρίστας. Ωστόσο, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι επέβαιναν τουρίστες και ο ιδιοκτήτης.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν καταγγελίες πως ο αμαξάς μαστίγωνε συνεχώς το άλογο προτού καταρρεύσει, ίσως για να πάει πιο γρήγορα αφού πιθανότατα το ζώο ήταν σε κακή κατάσταση πριν πεθάνει.

Επίσης αναφέρεται πως το άλογο πέρασε μια ασθένεια και την Πέμπτη (06.07.2023) ήταν η πρώτη μέρα που είχε επιστρέψει στην άμαξα.

Υπενθυμίζεται πως το άλογο πέθανε στις 14:15, και ενώ απαγορεύεται η οποιαδήποτε κίνηση άμαξας από τις 14:00 μέχρι τις 17:00, λόγω της αφόρητης ζέστης.

Ο 80χρονος ιδιοκτήτης κρατείται προσωρινά.

Σήμερα αναμένεται η κτηνιατρική γνωμάτευση για τον θάνατο του αλόγου

Η Αγγελική Άνθη, μέλος ΔΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ» Κέρκυρας, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό με τον θάνατο του αλόγου το μεσημέρι της Πέμπτης, την ώρα που έσερνε άμαξα.

Το άλογο βρισκόταν σε μία πολύ δύσκολη ανηφόρα ενώ σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα δεχόταν μαστιγώματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής από τον αμαξά.

Αναμένεται η ιατρική εξέταση του αλόγου ώστε να διαπιστωθούν οι λόγοι του θανάτου του.

Η Αγγελική Άνθη, μέλος ΔΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ» Κέρκυρας, εξηγεί πως το άλογο βρισκόταν στην μεγαλύτερη ανηφόρα της Κέρκυρας.

«Από πέρσι έχει δοθεί απαγορευτική οδηγία των αλόγων από 1 το μεσημέρι έως τις 5 και αυτό έπρεπε να ελέγχεται από τη αστυνομία».

Σχετικές ειδήσεις