ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Ελεύθερος ο 30χρονος ιδιοκτήτης αλόγου - Ήταν ατύχημα και όχι εγκατάλειψη

Βόλος: Ελεύθερος ο 30χρονος ιδιοκτήτης αλόγου - Ήταν ατύχημα και όχι εγκατάλειψη

Να σημειωθεί ότι τον 30χρονο από τον Βόλο τον βαραίνει το διοικητικό πρόστιμο των 60.000 ευρώ, που του επέβαλε η Αστυνομία και το οποίο καλείται να πληρώσει

Ελεύθερος αφέθηκε χθες, 4 ιουλίου 2023, και χωρίς περιοστικούς όρους ο 30χρονος ιδιοκτήτης αλόγων στο Βόλο, μέχρι την τακτική δικάσιμος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος είχε παραπεμφθεί με την κατηγορία της ζωοκτονίας, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς το ένα από τα δυο άλογα που είναι αφήσει στον Κραυσίδωνα, βρέθηκε πνιγμένο από το ίδιο το σχοινί που ήταν δεμένο.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος στην απολογία ισχυρίστηκε ότι άφησε μόνο για ένα 24ωρο τα άλογα στο ποτάμι, στα οποία εξασφάλισε θέση με ίσκιο, τροφή και νερό.

Τους ισχυρισμούς του ενίσχυσε και επιβεβαίωσε το γεγονός ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που φρόντισε τα ζώα του και μάλιστα τα πρόσεχε ως άλογα κούρσας. Ακόμα ο κτηνίατρος διαπίστωσε πως το ζώο που πνίγηκε ήταν απολύτως υγιές και δεν έδειχνε στοιχεία εγκατάλειψης.

Το ζώο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θέλησε να ξυθεί και το πέταλό του εγκλωβίστηκε στα σχοινιά του λαιμού του. Ο 30χρονος εμφανώς συντετριμμένος μίλησε για την αγάπη του προς τα ζώα, για την φροντίδα που παρέχει στα ζώα του, ζητώντας την επιείκεια στην κρίση της δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι τον 30χρονο τον βαραίνει το διοικητικό πρόστιμο των 60.000 ευρώ, που του επέβαλε η Αστυνομία και το οποίο καλείται να πληρώσει.

Σχετικές ειδήσεις