ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: «Καίνε» τα λεωφορεία σε περίπτωση που χαλάσει ο κλιματισμός

Καύσωνας: «Καίνε» τα λεωφορεία σε περίπτωση που χαλάσει ο κλιματισμός
Eurokinissi

Ο κλιματισμός στα λεωφορεία πολλές φορές δεν επαρκεί σε συνθήκες καύσωνα.

Δύσκολη είναι η μετακίνηση με λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς ο κλιματισμός πολλές φορές δεν επαρκεί σε συνθήκες καύσωνα. Σύμφωνα με το MEGA ο εκπρόσωπος των οδηγών ΟΑΣΑ Φώτης Νικολακόπουλος ανέφερε ότι όλα τα λεωφορεία διαθέτουν κλιματισμό, ενώ εάν διαπιστωθεί βλάβη ή ο οδηγός συνειδητοποίησει ότι δεν λειτουργεί, το σωματείο έχει αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως θα πρέπει να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τον κλιματισμό ή να αποσυρθεί το λεωφορείο προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό.

«Όλα τα λεωφορεία έχουν κλιματισμό, όταν όμως μιλάμε για συνθήκες καύσωνα η κατάσταση είναι πιο δύσκολη. Πολλές φορές το λεωφορείο κινείται, σταματάει σε στάσεις, ανοίγουν οι πόρτες και ο κλιματισμός σε συνθήκες καύσωνα μπορεί να υπολειτουργεί», είπε.

Εκτός από τον κλιματισμό, ένα άλλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους επιβάτες είναι τα μειωμένα δρομολόγια των λεωφορείων, καθώς από τη Δευτέρα (10/7) έχει τεθεί σε λειτουργεία το θερινό πρόγραμμα.

«Ε, εντάξει, καμιά φορά αργούν τα λεωφορεία, τι να κάνουμε. Το καλοκαίρι είναι πάντα έτσι τα λεωφορεία», ανέφερε επιβάτης στο MEGA.

Σημειώνεται πως πολλοί είναι οι επιβάτες που ζητούν να αυξηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων, ιδιαίτερα τις ημέρες του καύσωνα.