ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Από την κόλαση της φωτιά σε γιοτ 3,5 εκατ. - «Ευχαριστούμε τους Έλληνες»

Ρόδος: Από την κόλαση της φωτιά σε γιοτ 3,5 εκατ. - «Ευχαριστούμε τους Έλληνες»

Η οικογένεια από το Grantham, Lincs της Βρετανίας δεν μπόρεσε να βρει χώρο στο γήπεδο μπάσκετ που χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο έκτακτης ανάγκης στη Ρόδο

Τις στιγμές κόλασης που έζησε στο νησί της Ρόδου εξαιτίας των πυρκαγιών περιέγραψε στην Daily Mail μια οικογένεια Βρετανών. Οι ίδιοι επίσης εξηγούν πως από τον απόλυτο εφιάλτη, πέρασαν τρεις «καταπληκτικές» νύχτες σε ένα πολυτελές γιοτ 3,5 εκατ. λιρών όπου τους φιλοξένησαν Έλληνες όταν ανακάλυψαν ότι το καταφύγιο στο νησί ήταν γεμάτο.

Ο Ντιν και η Τσάρλι Σκόφινς και οι δύο έφηβες κόρες τους αναγκάστηκαν να κοιμηθούν σε μια σχολική παιδική χαρά αφού απομακρύνθηκαν από το ξενοδοχείο τους στα νότια του νησιού στις 3 τα ξημερώματα καθώς οι φλόγες πλησίαζαν.

Η οικογένεια από το Grantham, Lincs, δεν μπόρεσε να βρει χώρο στο γήπεδο μπάσκετ που χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο έκτακτης ανάγκης το Σαββατοκύριακο και παρέμεινε χωρίς σκιά στη ζέστη του καύσωνα.

Όμως, αφού υπέφεραν 36 ώρες, οι Σκόφιν προσκλήθηκαν από Έλληνα να μείνουν σε ένα καταμαράν 3,5 εκατομμυρίων λιρών κάνοντας λόγο στο βρετανικό μέσο για μία από τις εκατοντάδες πράξεις καλοσύνης των κατοίκων της Ρόδου στους Βρετανούς τουρίστες που δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

H Τσάρλι Σκόφινς είπε στη MailOnline: «Αν δεν ήταν ο ελληνικός λαός, θα καθόμασταν ακόμα στον ήλιο σε εκείνη τη σχολική παιδική χαρά. Μόλις βρεθήκαμε σε μπελάδες, οι κάτοικοι της Ρόδου ήταν αυτοί που μας έσωσαν. Μας οδήγησαν έξω από την επικίνδυνη ζώνη, μας έδωσαν φαγητό και νερό και μας βρήκαν αυτό το καταπληκτικό μέρος για να μείνουμε. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τον ελληνικό λαό. Έχουν κάνει τα πάντα για εμάς. Τους είμαι ευγνώμων. Οι ιδιοκτήτες σκαφών μας έδωσαν τρεις νύχτες στο υπέροχο γιοτ τους ενώ το ταξιδιωτικό γραφείο από το οποίο είχαμε κλείσει τις διακοπές μας δεν έκανε τίποτα για εμάς».