ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Συγκινητική διάσωση νεογέννητου ελαφιού - Η μαμά του δυστυχώς δε ζει

Φωτιά στη Ρόδο: Συγκινητική διάσωση νεογέννητου ελαφιού - Η μαμά του δυστυχώς δε ζει
Facebook

Οι εθελοντές εντόπισαν ένα νεογέννητο ελαφάκι, στα Απόλλωνα της Ρόδου, το οποίο διέσωσαν σε πολύ κακή κατάσταση, ενώ δεν δεχόταν ούτε νερό. Η μητέρα του ζώου δυστυχώς κάηκε στις φλόγες. 

Μία συγκινητική διάσωση ενός μωρού ελαφιού έγινε στο νησί της Ρόδου από ομάδα εθελοντών που συμμετέχουν στην περιφρούρηση καμένων εκτάσεων στο χωριό Απόλλωνα.

Οι εθελοντές εντόπισαν ένα νεογέννητο ελαφάκι, το οποίο διέσωσαν σε πολύ κακή κατάσταση, ενώ δεν δεχόταν ούτε νερό. Η μητέρα του ζώου δυστυχώς κάηκε στις φλόγες.

Το μετέφεραν εντελώς εξουθενωμένο στην φάρμα του Ροδίτη Στέργου Σεντονά, υποστράτηγου ε.α της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος διατηρεί μία μικρή ομάδα ελαφιών ειδικής ράτσας μέσα στη φάρμα του εδώ και πολλά χρόνια, όπως αναφέρει η Ροδιακή.

«Τα παιδιά έφεραν εδώ σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί το ελαφάκι και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Το βρήκαν μέσα στα καμένα. Σε πολύ κακή κατάσταση, αδύναμο και φοβισμένο. Ήταν ουσιαστικά ετοιμοθάνατο και νηστικό. Συμβουλευτήκαμε ειδικούς και αμέσως ξεκινήσαμε διαδικασία διάσωσης», ανέφερε ο κ. Σεντονάς στην τοπική ιστοσελίδα.

«Φοβισμένο αρχικά αλλά στη συνέχεια ξεθάρρεψε. Με λίγη προσπάθεια, το δέχθηκε κοντά της η μία από τις δύο ελαφίνες που έχω και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ονομάσαμε "Νικήτα".

Μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, αλλά άρχισε να παίζει και με τα άλλα ελαφάκια που έχω στη φάρμα. Το θαύμα της φύσης. Σε όλο του το μεγαλείο. Και γι αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι όσοι βοηθήσαμε», κατέληξε ο κ. Σεντονάς.