ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά στους 38 βαθμούς (vid)

diakopes
Photo: Εurokinissi

Οι πληρότητες στα πλοία άγγιξαν το 100% ενώ δεν έλειψε και η ταλαιπωρία λόγω βλάβης σε δύο οχηματαγωγά

Διακοπές διαρκείας σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ αλλά και σε σπίτια συγγενών και φίλων ξεκίνησαν πολλοί Αθηναίοι. Ο καύσωνας υποχώρησε και η διάθεση ανέβηκε στη θέα και μόνο της θάλασσας.

Μεγάλες ουρές έχουν από χθες σχηματιστεί στο λιμάνι του Πειραιά καθώς ξεκίνησε η «φυγή» των αδειούχων και οι πληρότητες στα πλοία άγγιξαν το 100%.

Μόνο την Παρασκευή εκδόθηκαν 24.000 εισιτήρια για τα 23 πλοία που αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ 11 δρομολόγια αναχώρησαν από το λιμάνι της Ραφήνας και ακόμη 10 δρομολόγια από το λιμάνι του Λαυρίου. Οι αρχές υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι θα ταξιδέψουν στα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά το τριήμερο.

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες

«Οδύσσεια» περίμενε μεσοπέλαγα εκατοντάδες επιβάτες που έρχονταν και έφευγαν από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς δύο πλοία παρουσίασαν βλάβες σε διάστημα μικρότερο των 8 ωρών.

Το Blue Horizon εκτελούσε το δρομολόγιο από το λιμάνι του Ηρακλείου προς το λιμάνι του Πειραιά, αλλά παρουσίασε μηχανική βλάβη μόλις έφτασε στον Πειραιά, για άγνωστο λόγο. Το «Blue Galaxy» με προορισμό Σάμο, Κω και Ρόδο εμφάνισε πρόβλημα μετά τον απόπλου από τον Πειραιά, με συνέπεια να επιστρέψει στο λιμάνι.

Πανάκριβα τα εισιτήρια

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όμως, παραμένουν στα ύψη. Για παράδειγμα ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για Σαντορίνη ξεκινάει από τα 58 ευρώ. Εάν κάποιος επιθυμεί να μεταβεί στο νησί με το αυτοκίνητο του τότε το κόστος εκτοξεύεται στα 186 ευρώ. Στην Ρόδο τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 91 ευρώ το άτομο, ενώ αν επιλέξει να πάρει το αυτοκίνητο του θα πρέπει να πληρώσει 241 ευρώ.

Επιπλέον άλλοι επέλεξαν τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού προκειμένου να περιορίσουν το κόστος. Γι’ αυτό και η πληρότητα στα πλοία για την Αίγινα έφτασαν το 100%.

Μεγάλες πληρότητες και στα ΚΤΕΛ

Αρκετοί, όμως, προτιμούν να ταξιδέψουν με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ για πιο οικονομικές διακοπές. Από το πρωί της Παρασκευής τα ΚΤΕΛ του Κηφισού ήταν γεμάτα ταξιδιώτες και τα λεωφορεία αναχωρούσαν με πληρότητα 100%. Ειδικότερα από την Παρασκευή θα ισχύσουν έκτακτα δρομολόγια για την Κέρκυρα, την Λευκάδα, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο.

Αυξημένη ήταν η κίνηση από το πρωί και στα ΚΤΕΛ στον Κηφισό, αφού οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου αλλά και οι νέοι φοιτητές μετά και την ανακοίνωση των βάσεων γέμισαν τα λεωφορεία.