ΕΛΛΑΔΑ

Φαράγγι της Σαμαριάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο τουρίστας που ακρωτηριάστηκε - Καρέ καρέ η διάσωσή του

Φαράγγι της Σαμαριάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο τουρίστας που ακρωτηριάστηκε - Καρέ καρέ η διάσωσή του
ΕΡΤ

Φαράγγι της Σαμαριάς: Κρίσιμη η κατάσταση του 45χρονου τραυματία πάνω στο πόδι του οποίου έπεσε βράχος με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί

Στο νοσοκομείο Χανίων σε κρίσιμη κατάσταση έχει μεταφερθεί ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας που ακρωτηριάστηκε έπειτα από πτώση βράχων στο Φαράγγι της Σαμαριάς, λόγω του σεισμού που σημειώθηκε στα Χανιά το πρωί της Κυριακής.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των επισκεπτών από το φαράγγι, ενώ εκδόθηκε και μήνυμα από το «112» προς τους πολίτες να αποφεύγουν επικίνδυνα σημεία για κατολίσθηση.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ το πόδι του 45χρονου συνεθλίβη από την πτώση του βράχου και υποβάλλεται σε εγχείρηση καθώς έχει χάσει πολύ αίμα, με την κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί να χαρακτηρίζεται δύσκολη.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι πραγματοποιούν μια μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης περίπου 660 περιπατητών που βρίσκονταν μέσα στο Φαράγγι.

Η επιχείρηση μεταφοράς του 45χρονου αποτυπώνονται και στις φωτογραφίες της ΕΡΤ, όπου φαίνεται η ταχύτητα με την οποία όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των εθελοντικών ομάδων συνέδραμαν στην μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων.