ΕΛΛΑΔΑ

Προαστιακός: Με καθυστερήσεις επανεκκινούν τα δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς

Προαστιακός: Με καθυστερήσεις επανεκκινούν τα δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς
EUROKINISSI, φωτογραφία αρχείου.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train κάνει λόγο για «σταδιακή ομαλοποίηση με καθυστερήσεις», μετά τη φωτιά σε βυτιοφόρο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Η Hellenic Train γνωστοποίησε ότι επανεκκινούν τα δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς, κάνοντας λόγο για σταδιακή ομαλοποίηση με καθυστερήσεις.

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση – Άνοιξε η Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα

Πριν από μερικά λεπτά, ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου από το βυτιοφόρο που «τυλίχθηκε» νωρίτερα (17/08) στις φλόγες σε άλλο, ενώ, άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Το βυτιοφόρο «πήρε» φωτιά λίγο πριν από το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο. Πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, κατάφεραν να σβήσουν αμέσως την πυρκαγιά, όμως, αμέσως μετά έγινε αντληπτή η διαρροή υγροποιημένου αερίου που μετέφερε το βυτιοφόρο.

«Το βυτιοφόρο μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος», προειδοποίησε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

«Το βυτιοφόρο μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριο και συγκεκριμένα, μείγμα κίνησης για οχήματα. Σε περίπου δεκαπέντε λεπτά έφθασαν στο σημείο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα, 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πραγματοποίησαν κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε διαφυγή του μείγματος, με μέγιστο κίνδυνο έκρηξης από οιαδήποτε αιτία. Κρίθηκε, λοιπόν, απαραίτητη η μετάγγιση του φορτίου και αυτή τη στιγμή, η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ενεργειών και με παρουσία τεχνικού ασφαλείας. Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν στο σημείο, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετάγγισης», τόνισε νωρίτερα μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Βαρθακογιάννης, αναφορικά με τη φωτιά που «ξέσπασε» σε βυτιοφόρο στην Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στην Εθνική Οδό, από το ύψος της Νέας Περάμου έως το συγκεκριμένο σημείο.

Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς που κινούνται στην Αθηνών – Κορίνθου, τόσο στη Νέα, όσο και την Παλαιά, οι οποίοι έχουν εγκλωβισθεί στο συγκεκριμένο μέρος του εθνικού δικτύου και παραμένουν ακινητοποιημένοι για αρκετές ώρες.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής, που μοίρασαν νερά στον κόσμο που έχει εγκλωβισθεί.

Το απόγευμα, η Τροχαία υποχρέωσε τα οχήματα που κινούνταν επί της εθνικής, λίγα μέτρα πριν από τα διόδια Ελευσίνας, σε υποχρεωτική αναστροφή, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις